Konya Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları'na yeni dönem kayıtları devam ediyor.
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Türkiye'nin en önemli meslek edindirme kurslarından olan KOMEK'in Konya'da çok önemli bir boşluğu doldurduğunu ifade edildi. Bir halk üniversitesi mahiyetinde olan KOMEK'in bugüne kadar 125 bin kişiye eğitim verdiğini kaydeden Başkan Akyürek, yeni dönemde Selçuklu Belediyesi'nin eski hizmet binası ile birlikte 18 kurs merkezinde 143 branşla faaliyetlerin devam edeceğini dile getirdi. KOMEK'in Konya'nın en büyük ailesi konumunda olduğunu ve sürekli büyüdüğünü vurgulayan Başkan Akyürek, kurslara katılanların meslek edinmenin yanında aile bütçelerine katkıda bulunduklarını ve bir sanatla uğraşarak kendilerini geliştirdiklerini dile getirdi. KAYITLAR İNTERNETTEN
KOMEK'in 4 ana merkezi olan Alaaddin, Bosna Hersek Sadrettin Kütükcü, Büyük Aymanas ve Selahaddin Eyyübi Kurs Merkezleri'nden sadece Alaaddin Kurs Merkezi'ne ilk 8 günde 4 bin 597 kişinin başvurduğunu belirten Başkan Akyürek, KOMEK'in yeni dönemi için kayıtların 8 Şubat mesai bitimine kadar www.komek.org.tr adresinden alınmaya devam edeceğini de sözlerine ekledi.
KOMEK'te bu dönem ilk kez, başvurulan kurs ile çakışmamak kaydıyla ikinci bir kursa da kayıt imkanı sunuluyor. Kursiyerler bizzat kurs merkezine giderek ikinci kurs için kayıtlarını yaptırabiliyor. KOMEK, bu dönem yeni açılan Girişimcilik, Ahşap Şekillendiriciliği, Autocad, Görme Engelliler İçin Kur'an-ı Kerim Okuma, Deri Çiçek Yapımı kurslarının yanında; gümüş işlemeciliğinden hat ve tezhibe, yabancı dilden hızlı okumaya, işaret dilinden diksiyona, etkili iletişim ve halkla ilişkilerden ilkyardıma, bilgisayardan fotoğrafçılığa kadar 143 branşta kurs veriyor.
(AH-Y)

05.02.2013 11:59:25 TSI

Editör: Wan Haber