Kocaeli Büyükşehir Belediyesi köylerdeki üst yapı çalışmalarına devam ediyor. Kent genelinde sürdürülen çalışmalar Kartepe İlçesi'nde de sürdürülüyor. Bu kapsamda Fen İşleri Daire Başkanlığı ekipleri Kartepe'nin Karatepe, Balaban, Şirin Sulhiye ve Nusretiye Köylerinde parke çalışması yapıyor. Köylerin daha modern hale dönüşmesi için yapılan çalışmalarda toplam 15 bin metrekare parke kullanılacak. Yapılan çalışmaların ardından köyler kent merkezlerinden farksız hale geliyor.
Köylerdeki yolların modern hale getirildiği çalışmalar kapsamında Karatepe Köyü'nde Cami Sokak ve Thököli İmre Caddelerine parke ve bordür çalışması yapıldı. Cami Sokak'a 600 metrekare, Thököli İmre Caddesi'ne de bin 700 metrekare parke döşendi. Balaban Köyü'nde ise Arslan Caddesi bin 800 metrekare parke ve 600 metre bordürle kaplandı. Çalışmaları biten sokaklarda çamur derdi sona erdi.
Şirin Sulhiye Köyü'nde ise Akcan, Macit, Ömer Efendi, Çengelli ve Demir sokaklarına toplam 8 bin metrekare parke döşendi. Bu sokaklarda bin 500 metre uzunluğunda bordür kullanıldı. Nüsretiye Köyü'nde is 3 bin 500 metrekare parke tamiratı yapıldı. Böylece yolları parke ile kaplanan yollar köylüye rahat bir ulaşım sağladı.
(MA-MA)

08.12.2012 12:22:27 TSI

Editör: Wan Haber