Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları (KO-MEK) birbirinden farklı branşlarda vermiş olduğu eğitimlerle insanların hayatlarını olumlu yönde etkilemeye devam ediyor. Bahçecik KO-MEK kurs merkezinin Kadın Üst Giysileri Dikimi branşı kursiyeri Hatice Çelik aldığı eğitimler sonucu artık kıyafete para ödemiyor. Hatice Hanım ucuz fiyata aldığı kumaşlarla kendi kıyafetlerini dikerken ekonomik yönden rahatlamanın mutluluğunu yaşıyor.
Bahçecik KO-MEK'in 28 yaşındaki başarılı kursiyeri Hatice Çelik evli ve bir çocuk annesi. Üç yıldır KO-MEK'in Kadın Üst Giysileri Dikimi branşında eğitim alan Hatice hanım kızı ve kendinin kıyafetlerini dikerek aile bütçesine büyük katkı sağlıyor.
Haftanın üç günü kursta eğitim alan Hatice hanım, "KO-MEK'e katıldıktan sonra hayatımda çok güzel değişiklikler oldu. Üç yıldır kıyafete hiç para harcamıyorum. Pazardan cüzi miktarlara aldığım kumaşlarla kızımın ve kendi zevkime göre kıyafetler dikiyorum''dedi. Aldığı eğitimlerin yararına değinen Hatice Hanım, çevresindeki insanlara da kıyafet diktiğini belirterek kendi harçlığını çıkarttığını söyledi.
Ekonomik yönden rahatladığını ifade eden Hatice hanım, ''Artık günümüz çağında geçinmek çok zor. Kaban, abiye gibi elbiselerinde fiyatları genelde çok pahalı oluyor. KO-MEK eğitimi sayesinde kendi aldığım kumaş ile diktiğim kaban normal fiyatların dörtte birine denk geliyor. Böylece aile bütçemiz sarsılmıyor'' dedi.
Hatice hanım, KO-MEK eğitimlerine de değinerek,''Kursta zaman çok eğlenceli geçiyor. Ev hanımı bayanlar evde sıkılacaklarına KO-MEK kurslarına katılarak bir şeyler üretmenin mutluluğunu yaşasınlar. Bizlere bu imkanı sunan Sayın Belediye Başkanımız İbrahim Karaosmanoğlu'na kendim ve tüm kursiyerler adına teşekkür ediyorum'' diyerek sözlerine son verdi.
(MA-MA)

13.02.2013 12:12:46 TSI

Editör: Wan Haber