Adana İş Kadınları Derneği (İŞKAD) Yönetim Kurulu Başkanı Av. Elif Doğan Türkmen, güçlü aile ve güçlü Türkiye için, ülke ekonomisine katkıda bulunan, ekonomik bağımsızlığını kazanıp istihdam yaratan, güçlü kadın girişimcilere ihtiyaç olduğunu söyledi.
"Kızlarımız Girişimci Olsun" Projesi kapsamında Seyhan 5 Ocak Lisesi'ndeki kız öğrencilerle buluşan İŞKAD'lılar deneyimlerini aktarıp, girişimci olmanın önemini anlattılar.
İŞKAD Başkanı Av. Türkmen, İŞKAD'ın en büyük amaçlarından birinin ülkedeki eğitim çağındaki gençlere yatırım yapmak olduğunu belirterek, "Siz bizim geleceğimizsiniz. Gelecekte bu salondan çıkan girişimciler bizim mutluluğumuz olacak" dedi.
Kadınların sadece çocuk doğuran, ailesine evde katkıda bulunan bireyler değil, kendisine, Türkiye ekonomisine katkıda bulunan kişiler olması gerektiğini vurgulayan Av. Türkmen, "İŞKAD, 'Güçlü kadın, güçlü aile, güçlü Türkiye' sloganından hareketle yola çıkan bir dernek. Güçlü aile ve Türkiye için ekonomik bağımsızlığını kazanmış, istihdam yaratarak ülke ekonomisine katkıda bulunan güçlü kadın girişimcilere ihtiyacımız var. İnanıyoruz ki bu salondan Türkiye'nin ve ailenin direği olacak çok güçlü kadınlar çıkacak" diye konuştu.
İş yaşamındaki deneyimlerini ve başarı hikayesini kız öğrencilerle paylaşan Sera Dağıtım'ın sahibi Sıdıka Uğurlugüngör ise ülke nüfusunun yarısından fazlasını kadınların oluşturduğunu ancak kadınların iş hayatında aynı büyüklüğe sahip olmadıklarını vurguladı. Ülkenin kalkınması, hayat standartlarının yükselmesi, işsizliğin azaltılması ve üreten bir toplum olmak için girişimci kadın sayısının artırılmasının elzem olduğunu ifade etti. İş yaşamında başarılı olmak için önerilerde de bulunan Uğurlugüngör, başarının inanmaktan, ne istediğini bilmekten, çalışmaktan ve dürüst olmaktan geçtiğinin altını çizdi. Uğurlugüngör, "Önce inançlı olacağız ve izleyeceğiz, sonra dürüst olacağız. Ne istediğimizi bilecek ve çok çalışacağız. Bunları bilmiyorsak ve yapmıyorsak hiç girişimci olmaya teşebbüs etmeyelim" şeklinde konuştu.
Girdiği üniversite sınavını kazanamadığı için uluslar arası bir kurye şirketinde sekreter olarak işe başladığını dile getiren Uğurlugüngör, bugün nasıl 15 kişiye istihdam yaratan bir dağıtım şirketinin sahibi olduğunu anlattı.
Uğurlugüngör'ün sunumunun ardından kız öğrencilerin soru yağmuru başladı. Uğurlugüngör ve İŞKAD Başkanı Av. Türkmen'e iş kadını olmanın püf noktalarını soran kız öğrencilerden birçoğu şimdiden aile bütçesine ve okul masraflarına katkıda bulunmanın yollarını arayacaklarını vurguladılar.
(ADN-Y)

03.01.2013 13:21:59 TSI

Editör: Wan Haber