Nazilli'ye bağlı Kızıldere köyünde, muhtarlıkça geleneksel hale getirilen Muharrem ayı etkinlikleri kapsamında köylülere ve protokol üyelerine aşure ikramında bulundu.
Aşure Haftası dolayısıyla Kızıldere Köyü Muhtarlığı tarafından gerçekleştirilen etkinliğe vatandaşların yanı sıra Nazilli protokolü de yoğun ilgi gösterdi. Etkinlikte AK Parti Aydın Milletvekili A.Gültekin Kılınç ve Nazilli Kaymakamı Mehmet Okur ile çok sayıda protokol üyesi tarafından Kızıldere-Hisarcık köyü bağlantı yolu da trafiğe açıldı. Etkinlikte aşure dağıtarak vatandaşlarla sohbet eden Köy Muhtarı Ali Pekel, İslam dünyası açısından Muharrem ayının büyük önem taşıdığını ifade etti.
Kızıldere İlköğretim Okulu Bahçesine kurulan Aşure kazanında okul öğrencilerine ve köy halkına aşure dağıtılırken, okul yemekhanesinde ise protokol üyelerine ikramda bulunuldu. Nazilli Protokolünden AK Parti Aydın Milletvekili A.Gültekin Kılınç, Nazilli Kaymakamı Mehmet Okur, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Seydi Salman, İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Ercan, İlçe Tarım Müdürü Sunay Güler, TSM Sorumlu Hekimi Dr. Hakan Derici, Nazilli Ziraat Odası Başkanı Necdet İzgü, MHP Nazilli İlçe Başkanı K.Engin Özcan, Aydın İl Özel İdare Genel Sekreter Yard. Hasan Sarıoğlu, Daire Amirleri, Sivil Toplum Örgütü temsilcileri ve çok sayıda davetlinin katıldığı aşure günü programında vatandaşlarla uzun uzun sohbet edildi.
Aşure günü etkinliğinin açılış konuşmasını yapan Kızıldere Köyü Muhtarı Ali Pekel; "Dinimizce en faziletli aylardan muharrem ayının 10. Günü olan aşure gününüzü tebrik ediyorum. Kızıldere köyü olarak geleneksel hale getirdiğimiz aşure günü ile birliktelik ve beraberliği sağladığımız için ayrıca mutluyuz. İslam aleminde birçok mucize olay aşure gününde olmuştur. Hadisi şerifte peygamber efendimiz 'Aşure günü zerre kadar sadaka veren, uhud dağı kadar sevaba kavuşur' buyurmuştur. İnşallah aşure günü hayırlarımızı bundan sonra da devam ettirmeyi düşünüyoruz" dedi.
Kızıldere köyünün ve muhtarının her zaman farklılıklarını ortaya koyduklarını belirten AK Parti Aydın Milletvekili A.Gültekin Kılınç; "Nazilli ve çevresinde aşure günü etkinliği yaparak bizleri bir araya getirmesinden dolayı Muhtarımız Ali Pekel'e başarılı çalışmalarından dolayı öncelikle teşekkür ediyorum. Bu köyümüzde geleneksel hale getirilen bu geleneğin çok uzun yıllar devam etmesini bende arzuluyorum" ifadelerini kullandı. Kılınç konuşmasının devamında ise Büyükşehir yasası ve köylerin durumları hakkında bilgilendirmelerde bulundu.
KIZILDERE-HİSARCIK BAĞLANTI YOLU TRAFİĞE AÇILDI
Aşure etkinliğinin ardından Muhtarlık aracılığıyla köye yapılan hizmetler protokol üyelerinin katılımıyla yerinde incelenirken, Kızıldere-Hisarcık köyü bağlantı yolu köprü açılışı yapıldı. Nazilli Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından 53 Bin TL KDV'ye 2 ay önce yapımına başlanan ve yaklaşık 1 ay önce tamamlanan köprünün dolgusu da Aydın İl Özel İdaresi tarafından yapıldı. Aşure etkinliği günü tamamlanan yol AK Parti Aydın Milletvekili A.Gültekin Kılınç ve Nazilli Kaymakamı Mehmet Okur ile protokol üyeleri tarafından trafiğe açıldı.
(ÜÖ-MB-İK)

06.12.2012 15:38:32 TSI

Editör: Wan Haber