Türk Kızılay'ı Gaziantep Kan Merkezi'nin "Kan Acil Değil, Sürekli İhtiyaçtır" kampanyasına 4. Organize Sanayi Bölgesinde bulunan Öz Kaplan Halı Fabrikası da destek çıktı.
Türk Kızılay'ı Kan Merkezi Kan Bağışçısı Uzmanı Feridun Güküm, Öz Kaplan Halı Fabrikası sahibi Zeynel Abidin Kaplan ile irtibata geçerek, kan bağışında bulunmaları için girişimlerde bulundu. Yapılan görüşmeler sonucunda olumlu kararın alınması üzerine, Kızılay Kan Merkezi'nden 1 Doktor ve 3 teknisyen, Öz Kaplan Halı Fabrikasına gelerek, kan bağışı kampanyası başlatıldı. Bilgi formu dolduran işçiler daha sonra kan bağışında bulundu. Öz Kaplan Halı Fabrikası Personel Müdürü Enver Taşdelen, "Türk Kızılay'nın yapmış olduğu kampanyaya bizde Öz Kaplan Halı olarak destek veriyoruz. Tüm personelimiz kan bağışında bulunmaya çalışıyor. Organize Sanayi Bölgesinde bulunan firmalarda da olmuştur muhakkak ama bizimde arkadaşlarımızla bir katkıda bulunmak istedik. Diğer firmalarda inşallah buna katılır ve kan bağışında bulunurlar. Sağ olsun bizim patronumuz Zeynel Abidin Kaplan bey bu konuda çok hassasiyet gösteriyor ve yardımcıda oluyor" dedi.
Kızılay Kan Merkezi Doktoru Mehmet Akıncı ise, "Öz Kaplan Halı Fabrikası yetkililerine sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz. Bize yer temini ettiler. Fabrikada çalışan elemanlar zamanlarının bir kısmını keserek, buraya gelip kan bağışında bulunuyorlar. Buraya gelen arkadaşların kan değerinde bakıyoruz, tansiyonlarını ölçüyoruz, vücutta ihtiyaçlarından fazla kan varmı yokmu diye ölçüyoruz. Aynı zamanda sağlık taramasından geçilmiş gibi sayılıyor buda. Kişinin vücudunda fazla kan olduğu takdirde kan bağışına alıyoruz burada. Bildiğiniz kim kan bağışı sürekli gereken bir ihtiyaçtır. Buradaki topladığımız kanları daha sonra hastanelere götürüyoruz. Öz Kaplan Halı Fabrikasında yaklaşık 450 kişi çalışıyor. 1 Doktor ve 3 teknisyenle birlikte işçilerimizden kan almaya çalışıyoruz. Buradan yaklaşık 150 ünite kan almayı planlıyoruz. Ben herkese buradan yine teşekkürlerimi sunuyorum ve herkesi kan bağışına bekliyoruz" diye konuştu.
Kan bağışında bulunan işçiler ise, genel bu tür kan bağışında bulunmak güzel bir şey. Sonuçta hepimizin başına gelebilecek bir olay. Bunun için kan bağışında bulunuyoruz. Belki bir çok hastanın tedavisine yardımcı olacağız. Ben fabrika yetkililerimizi ve Kızılay merkezine bize bu fırsatı tanıdıkları için teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştular.
Öte yandan, Öz Kaplan Halı Fabrikası Muhasebe Müdürü Mesut Özen'e ise Kızılay Merkezine 10 defa kan bağışında bulunduğu için Türk Kızılay'ı Kan Merkezi Doktoru Mehmet Akıncı tarafından Bronz Madalya ve Teşekkür Belgesi verildi.
(MDC-ÖK-Y)

20.02.2013 13:07:26 TSI

Editör: Wan Haber