Türkiye Kızılay Derneği Çorlu Şubesi Kan Merkezi tarafından kış aylarında kan bağışlarının azalması nedeniyle kan bağışı kampanyası düzenlendi. Kızılay yetkilileri kan vermenin sağlık için de çok önemli olduğunu söylediler.
Türkiye Kızılay Derneği Çorlu Şubesi Kan Merkezi Müdürlüğü, Cumhuriyet Meydanı'nda konuşlanan seyyar kan bağış otobüsüyle kan bağışı kampanyası düzenledi.
Gün boyu devam eden kampanyada hedeflerinin 40 ünite kan bağışı almak olduğunu belirten Kan Merkezi görevlisi Dr. Metin Karadağ, kan vermenin insan sağlığı için de çok büyük önem taşıdığını belirtti.
Kış döneminde kan bağışı miktarlarında ciddi bir azalma olduğun ve kış dönemlerinde kan bağışı kampanyalarını daha sık gerçekleştirdiklerini belirten Karadağ: "Karadağ, kan bağışı miktarı azalmasına karşın kan ihtiyacı azalmıyor, artarak devam ediyor. Kızılay Çorlu Şubesi Kan Merkezi Müdürlüğü olarak Çorlu'da 1 gün süreyle kan bağış kampanyası düzenledik. Kan vermek sadece bağış değil, insan sağlığı için de çok önemli" dedi.
Kızılay yetkilileri Çorlu'da ki 1 günlük kan bağış kampanyasının ardından Tekirdağ Tuğlalı Park'ta da 1 gün süreyle kampanya düzenleyerek kan bağışı toplayacaklarını dile getirdiler.
(SŞ)

04.02.2013 19:27:27 TSI

Editör: Wan Haber