Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Mehmet Öncel Mucur ve Kaman devlet hastaneleri başta olmak üzere tüm ilçe hastanelerinde mevcut imkanların daha da iyi hale getirileceği, özellikle teknik cihazlar yönünde bazı yenilikler yapılacağını ifade etti.
Mucur Devlet Hastanesinin kullanımda olmayan ameliyathanesinin yeniden hizmete açılacağını belirten Öncel, "yapılacak çalışma ile ilçe hastanelerinden hasta sevkini en aza indirecek Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki yoğunluğu azaltacağız" dedi.
Öncel, "Kamu Hastaneleri Birliği'nin kurulmasındaki temel amaçlardan birisi de sağlık hizmetlerinin tek elden yürütülmesi ve ildeki tüm hastanelerin belirli bir seviyeye getirilerek iyileştirilmesidir. Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi son derece modern bir yapıya ve kadroya sahip. Ancak ilçelerden yoğun hasta akışı nedeniyle bu hastanede son derece yoğunluk yaşanıyor. Bu yoğunluğu önleyecek bir çalışma içerisindeyiz. Mucur ve Kaman Devlet Hastanelerini yeni teknolojik yapıya kavuşturarak, kadrosunu zenginleştireceğiz. Böylece ilçelerden merkeze sevkler azalacak daha kaliteli sağlık hizmeti sunulabilecek. Mucur Devlet Hastanemizin ameliyathanesi uzun zamandır kullanılmıyordu, biz bu ameliyathaneyi yeniden kullanılabilecek ve ameliyat ortamına elverişli hale getireceğiz" şeklinde konuştu.
(AEK-AÖ-Y)

18.12.2012 15:20:32 TSI

Editör: Wan Haber