Abdülhamid Han döneminde cereyan eden ve tarihe mal olmuş bazı siyasi gelişmelerin perde arkasının işlendiği "Eskitilmiş Kılıç" adlı tiyatro oyunu, Kırşehir'de seyircisiyle buluşacak.
Sosyal ve kültür amaçlı aktiviteler gerçekleştirerek halka hizmet sunan Kırşehir Belediyesi, yeni bir kültür etkinliği ile sanatseverleri buluşturuyor. Mustafa Akif Ekşi'nin yazdığı, yönetmenliğini Sami Gülbaba'nın yaptığı "Eskitilmiş Kılıç" adlı tiyatro oyunu, Kültür Merkezi Salonu'nda 22 Şubat Cuma günü saat 19.00' da sahnelenecek.
İki perde olarak sahnelenecek tiyatro gösterisine tüm Kırşehir halkını davet eden Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, "Vatandaşlarımızın sosyal ve kültürel ihtiyaçlarına cevap verebilmek amacıyla zaman zaman çeşitli etkinlikler organize ediyoruz. Bu kapsamda 22 Şubat Cuma günü Kültür Merkezimizde Sultan II. Abdülhamid Han'ın bilinmeyen yönlerinin anlatılacağı bu tiyatro gösterisini bütün Kırşehirli vatandaşlarımızın beğenisine sunacağız. Tarihimize ışık tutan bu tür etkinlikler, halkımızın benliğini tanıması, geleceğe daha güvenle bakması ve sosyal anlamda gelişmesi için çok önemli etkinliklerdir. Biz de Kırşehir Belediyesi olarak yaptığımız Belediyecilik hizmetlerinin yanında kültürel ve sosyal etkinliklere önem veriyoruz. Bütün Kırşehirli vatandaşlarımızı ücretsiz olarak sunacağımız bu tiyatro gösterisine davet ediyoruz." dedi.
(EÖ-AEK-ZB-Y)

21.02.2013 11:38:05 TSI

Editör: Wan Haber