Adana'da bir midibüsün kırmızı ışık ihlali yaparak belediye otobüsüne çarpması sonucu 2 kişinin hayatını kaybettiği, 31 kişinin de yaralandığı kaza ile ilgili midibüs sürücüsü hakkında 22.5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.
Kasım 2012'de merkez Yüreğir ilçesi Ege Bağtur Bulvarı ile D-400 Karayolu'nun kesiştiği kavşakta meydana gelen kazada, narenciye bahçesine tarım işçisi götüren Salih D. (42) yönetimindeki 01 NB 226 plakalı midibüs, kırmızı ışık ihlali yaparak Güldane Avluklu (42) yönetimindeki 01 B 834 plakalı belediye otobüsü ile çarpmıştı. Çarpmanın etkisi ile sürücünün direksiyon kontrolünü yitirdiği midibüs, köprü üzerindeki orta bariyerlere çarpmıştı. Midibüs hurdaya dönerken, bazı yolcular kırılan ön camdan olay yerinin yakınındaki DSİ'ye ait sulama kanalına düşmüştü. Kazada yaralanan 31 kişi kaldırıldıkları hastanelerde tedavi altına alınırken, sulama kanalına düşüp akıntıya kapılan işçilerden Müjde Koyuncu'nun (14) cesedi 8 saat sonra, 3 aylık evli olan Elmas Eman'ın (28) cesedi ise tam 31 saat sonra bulunmuştu. Olay sırasında midibüsün ön camından dışarı fırladığını söyleyen tarım işçilerinden Halil Karataş (25), kazanın ışık ihlalinden kaynaklandığını söylemişti. Kazanın ardından gözaltına alınan sürücü Salih D., Cumhuriyet Savcısı'na verdiği ifadesinde "Kavşağa yaklaştığımda hızım 70 kilometreydi. Kavşağa 7-8 metre kala sarı yandı. Kavşakta bekleyen araçların girmemesi için selektör yaptım. Hızı azaltmadan geçerken kavşağa giren otobüse çarptığımı hatırlıyorum" dedi.
Kazayla ilgili soruşturmayı tamamlayan Cumhuriyet Savcısı, iddianameyi tamamladı. 5. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamede, tutuklu Salih D. hakkında 'taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olmak' suçundan 22.5 yıla kadar hapis cezası istendi. İddianamede ayrıca, kazanın Salih D.'nin kullandığı midibüsün ışık ihlali yapması sonucu meydana geldiği öne sürüldü.
Sanık şoförün yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.
(ERN-CC-Y)

19.12.2012 13:45:42 TSI

Editör: Wan Haber