Hatay'da kiraladıkları araçların yedek anahtarını çıkartıp teslim ettikten sonra çalıp başka illerde satan 3 kişi yakalandı.
Alınan bilgiye göre, Antakya merkezde çeşitli araç kiralama şirketlerinden müşteri kimliğinde araç kiralayan E.Ö. (36), S.B. (20) ve A.A. (33) kiraladıkları araçların yedek anahtarını kira süresi içerisinde çıkarıyordu. Yedek anahtarlarını çektirdikleri araçları kiraladıkları şirkete teslim eden şüpheliler daha sonra uygun zamanlarda araçların yedek anahtarlarını kullanarak firmadan çalıp başka şehirlere satıyordu.
Şebekenin bu yolla araç çaldığı bilgisine ulaşan Hatay Emniyet Müdürlüğü bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirleri ekipleri düzenledikleri baskınla 5 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınan 2 kişi ilk sorgularının ardından serbest bırakılırken E.Ö., S.B. ve A.A. tutuklanma talebi ile adliyeye sevk edildi.
Şüphelilerin yedek anahtar yaptırarak çaldıkları 2 aracı Adana'da ikamet eden kişilere sattıkları öğrenilirken şüphelilerin bu yolla yaptıkları tüm satışların bulunabilmesi için güvenlik güçleri çalışmalarını sürdürüyor.
(ADM-ÖK-Y)

05.02.2013 10:38:45 TSI

Editör: Wan Haber