KASTAMONU - Kastamonu İşadamları Derneği (KİAD) üyeleri Hatay gezisi düzenledi.

KİAD üyelerinden oluşan 29 kişilik grup Hatay'da bulunan işadamlarının daveti üzerine 2 günlüğüne Hatay'a gitti. Hataylı işadamları tarafından havaalanında karşılanan KİAD'lı işadamları, ilin taş mimarisiyle bilinen Ermeni köyünü ziyaret ederek burada Ermeni vatandaşlarla sohbet etti. Ermeni vatandaşlar sohbet sırasında, "Türkiye'de bir soykırım yapılmadı. Bunlar tamamen kardeşliğimize fitne sokmak isteyen kötü niyetli insanların söylediği şeyler. Gördüğünüz gibi biz Türkiye'de kendi köyümüzde huzurlu bir şekilde Türk kardeşlerimizle çok iyi bir şekilde yaşıyoruz." ifadeleri kullandı.

Hatay'ın hoşgörü merkezi olduğuna dikkat çeken Ermeni vatandaşlar, "Biz hem Türklerle hem de Araplarla çok iyi diyaloglarımız var. Kardeş gibi yaşıyoruz." dedi.

KİAD'lı işadamları Ermeni köyünün ardından Antakya merkezde kurulan cami, havra ve kilisenin bir arada bulunduğu diyalog merkezini de ziyaret etti. Ardından dünyaca ünlü İbni Neccar Camii'ni de ziyaret eden işadamları, bin 500 yıllık camide incelemelerde bulunarak bol bol resim çekti. Kastamonulu İşadamları daha sonra şehrin, tarihi ve doğal güzelliklerini gezdikten sonra akşam yemeğinde Hataylı işadamları ile bir araya geldi.

Gezinin ardından değerlendirmede bulunan KİAD üyesi Fırat Barut, Hatay gibi dinler arası diyalog ve tarihi zenginlikleriyle güzel bir şehri gezdikleri için çok memnun olduklarını, bu tür gezilerin uzun vadede çok faydalı olacağını vurgulayarak, "Hataylı işadamlarımızın misafir perverliği bizleri çok memnun etti. Özellikle bir birinden lezzetli damak tatlarını bizlere tattıran Hataylı işadamlarımıza şükranlarımı sunuyorum." dedi.

KİAD Genel Sekterleri Haşim Ünal, işadamlarının Türkiye ve dünya ile entegre olmalarını sağlamak için bu tür gezilerin çok önemli olduğunu belirterek, "Kastamonulu işadamlarımızı dünyayla bütünleştirmek, ülke ekonomimize katkıda bulunmak için birçok yurt içi ve yurtdışı geziler yapıyoruz. Ayrıca ticaret forumlarına katılımlarını sağlayarak ticari köprüler oluşturmayı hedefliyoruz." dedi.
CİHAN

Editör: Wan Haber