Diyarbakır'ın Çermik Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği'nin (KHGB) 2013 yılı encümen seçimi topalantısı Kaymakam Mimar Sinan Batmaz başkanlığında yapıldı.
Çermik Öğretmen Evi Salonu'nda yapılan toplantıya il genel meclisi üyeleri Şehmus Karamehmetoğlu, Cemal Aydın, Ethem İpek, Muharrem Akkılıç ve köy muhtarları katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan toplantıda konuşan Çermik Kaymakamı Mimar Sinan Batmaz, encümen üyeliği olarak bir yıldır görev yapan il genel meclis üyelerine ve muhtarlara teşekkür etti. Kaymakam Batmaz, "İlçemizde yapılan yatırım ve çalışmalar sırasında köy muhtarları ve il genel meclis üyeleriyle birlikte güzel bir ekip çalışması yaparak köylerimizin bir çok ihtiyacını giderdik. Bugün yapılacak encümen seçiminde de göreve gelecek arkadaşlarla yine güzel çalışmalar yapacağız. Köylerimizde vatandaşların daha rahat yaşayabilmeleri için altyapı hizmetlerini bütçe çerçevesinde tamamlanacaktır. Köylere Hizmet Götürme Birliğinin bütçesi kısıtlıdır. Vali Mustafa Toprak ilçemize ayrı bir önem göstermektedir. 2012 yılında ilçemize 8 milyon 590 bin TL ödenek geldi. Köylere Hizmet Götürme Birliği hizmetleri belirli kalemler üzerinden yapılmaktadır. Şimdi biz burada il genel meclisi üyeleri arasından seçim yapacağız" dedi.
Çalışma prensibi hakkında köy muhtarlarını bilgilendiren Kaymakam Batmaz, ilçeyi hizmet anlamında 7 ayrı parçaya böldüklerini söyledi. Her hafta bir bölgenin muhtarlarını çağırıp toplantı yaptıklarını dile getiren Kaymakam Batmaz, "Yapılacak işlerle ilgili yol haritamızı belirledik. Yapılacak toplantılarla il genel meclis üyeleri ve muhtarlarla hizmet yol haritamızı daha da belirginleştireceğiz. Her muhtar köyünde ne yapıldığını bilecek. Yapılacak hizmetlerde bir takım önceliklerimiz olacak. Örneğin bin 500 nüfuslu bir köyün yolu dururken, 200 nüfuslu bir köyün yoluna öncelik veremeyiz. Her şey çok net ve şeffaf olacak. Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından yapılan ihalelerde iş alan müteahhitlerin yanlış iş yapmasına izin verilmeyecek. Yapılan işlerde uygunsuzluk yaptıkları tespit edilen birkaç firmanın teminatını yaktık, onlar artık hiçbir yerde iş alamazlar. Yaptırdığımız işleri sürekli kontrol edeceğiz. İlçemize gelen parada 75 milyon insanın hakkı var ve tek bir kuruşunun dahi hesabı sorulur. Köylere Hizmet Götürme Birliği 2013 bütçesini yüzde 5 arttırarak 10 milyon TL'ye çıkardık. İl genel meclis üyelerimizin ve hepimizin yoğun çalışmalarıyla bu rakamı daha da yükseklere çıkarmayı hedefliyoruz" şeklinde konuştu.
Kaymakam Mimar Sinan Batmaz'ın konuşmasının ardından Köylere Hizmet Götürme Birliği daimi encümenliği seçimine geçildi. Seçim sonucunda AK Parti İl Genel Meclis Üyesi Şehmus Karamehmetoğlu 47 oy, Barış ve Demokrasi Parti İl Genel Meclis Üyesi Cemal Aydın 31 oy, AK Parti İl Genel Meclis Üyesi Muharrem Akkılıç 29 oy, Ethem İpek 28 oy aldı. Bu sonuçlara göre Şehmus Karamehmetoğlu ile Cemal Aydın 2013 yılı Köylere Hizmet Götürme Birliği daimi encümeni seçilirken, muhtarlardan Hayri Kızılaslan ile Hacı Karakaya Köylere Hizmet Götürme Birliği encümenliğine seçildi.
(HG-AKK-Y)

09.12.2012 13:02:22 TSI

Editör: Wan Haber