KESK tarafından, 28 ilde terör örgütü DHKP/C'ye yönelik gerçekleştirilen operasyona AK Parti binasının önünde yapılan eylemde tepki gösterildi.
Eğitim-Sen Şubesi'nden çıkan bir grup, yürüyüş yaparak, sloganlar eşliğinde AK Parti il binasının önüne geldi. Eylemde 28 ayrı ilde eş zamanlı düzenlenen DHKP/C operasyonunda gözaltına alınanlar arasında KESK'li yönetici ve üyelerin bulunmasına tepki gösterildi.
Malatya'daki DHKP/C operasyonun da gözaltına alınan 10 şüpheliden 9'unun KESK üyesi olduğu belirtilen eylemde konuşan KESK Dönem Sözcüsü ve Eğitim Sen Şube Başkanı Ali Ekber Baytemur, "Üyelerinin hak ve çıkarlarını korumakla, geliştirmekle görevli her sendikanın, her konfederasyonun yapması gereken sendikal faaliyetlerimiz özellikle son bir yıldır ardı ardına yapılan operasyonlarda sorgulama konusu haline getirilmiştir. Sendikal örgütlenme faaliyetlerimiz kapsamında gerçekleştirdiğimiz eylem ve etkinliklerimizin 'suç' olarak gösterilmesi sonucunda haklarında hukuktan yoksun iddianameler hazırlanan toplam 59 yönetici ve üyemiz bugün demir parmaklıklar ardındadır" ifadelerini ileri sürdü.
Çok sayıda Emniyet mensubunun görev aldığı eylem, olaysız sona erdi.
(BK-Eİ-Y)

19.02.2013 19:20:31 TSI

Editör: Wan Haber