Edirne'nin Keşan ilçesinde Keşan Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Mağden ve Başkan Yardımcısı Bülent Koyuncu'nun yönetim kurulu üyelikleri, üst üste 3 yönetim kurulu toplantısı düzenlemedikleri nedeniyle düşürüldü. Mağden ve Koyuncu'nun yerine ise Başkanlığa Hüdai Güner, Başkan Yardımcılığına ise Yaşar Güven getirildi.
Keşan Ticaret Borsası'ndan konuyla ilgil yapılan yazılı açıklama şu şekilde; "Keşan Ticaret Borsası'nda Borsa Yönetim Kurulu üyeleri olarak görev yapmaktayız. 5174 Sayılı Odalar ve Borsalar Birliği Kanunun 96. maddesi ve Muamelat Yönetmeliği'nin 24. maddeleri gereği Yönetim Kurulu Başkanı Ender Mağden ve Başkan Yardımcısı Bülent Koyuncu'nun Yönetim Kurulu üyelikleri düşmüştür. Bu çerçevede Yönetim Kurulu üyeleri olarak, üyeliği düşenlerin yerine sıradaki yedek üyeleri davet ederek yeni Yönetim Kurulu'nu oluşturmuş bulunmaktayız."
4 TOPLANTIYI DÜZENLEMEDİĞİ İDDİA EDİLDİ
Öte yandan, KTB Yönetim Kurulu Başkanı Mağden ve Başkan Yardımcısı Koyuncu'nun her hafta Salı gün yapılması gereken toplantılardan, 8-15-22 ve 29 Ocak 2013 tarihlerinde yapılması gereken toplantıları düzenlemediğinden dolayı böyle bir kararın alındığı öğrenildi. Ender Mağden ve Bülent Koyuncu'nun yönetim kurulu üyeliklerinin düşmesinin ardından ise yedek üyeliklerde bulunan Musa Engin ve Vahittin Ceylan'ın ise asil üyeliğe geçtiği öğrenildi.
MAĞDEN "KARŞI LİSTEDEN ADAY VAR DİYE TOPLANTI YAPILMADI"
Keşan Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Mağden, yapılanın yanlış bir şey olduğunu belirterek, hukuki yönden hakkını arayacağını söyledi.
Yapılan olayların hepsinin illegal olduğunu söyleyen Mağden, "Tabii ki Ticaret Borsası'nda 3 toplantı yapılmamıştır. Çünkü karşı listeden aday olan, yönetim kurulu arkadaşlarımız var. Bu yüzden yapılmayan, seçimler 5 Şubat'ta olacağı için yapılmayan yönetim kurulu toplantılarından böyle bir karar çıkarılması çok saçma bir şey. Dolayısıyla olmayan bir toplantının yorumları yapılmış. Seçim olduğu için yapılması normal olmayan toplantıları, bir şekilde arkadaşlar yaptı gibi gösterip, kendilerini de bu olmayan toplantıların içersinde varmış gibi göstermişlerdir ve hak aramaya çalışmıştırlar." dedi.
BÖLGE İDARE MAHKEMESİ'NE BAŞVURUP İPTALİNİ İSTEYECEĞİZ
Konunun üzerine gideceğini ve hakkını arayacağını ifade eden Ender Mağden, şöyle konuştu: "Konuyla ilgili olarak Bölge İdare Mahkemesiyle bugün görüştük. Yarın Bölge İdare Mahkemesi'ne başvurup bu toplantının iptalini isteyeceğiz. Daha sonra da bunu yapan kişiler hakkında yasal yollara başvuracağız."
Mağden ve Koyuncu'nun dışındaki yönetim kurulu üyeleri, yaptıkları toplantı doğrultusunda KTB'nin yeni yönetim kurulunu ise şu şekilde oluşturdu:
Başkan: Hüdai Güner, Başkan Yardımcısı: Yaşar Güven, Sayman Üye: Vahittin Ceylan, Yönetim Kurulu Üyesi: Gürcan Karaca, Yönetim Kurulu Üyesi: Musa Engin.

01.02.2013 16:47:52 TSI

Editör: Wan Haber