Manavgat Kent Konseyi Engelliler Haftası nedeniyle Dr. Hüseyin Vural Özel Eğitim İlkokulu, Orta Okulu ve Mesleki Eğitim Merkezi öğrencilerine yemeği verdi.
Okul yemekhanesinde gerçekleşen etkinliğe Manavgat Kent Konseyi Başkanı ve Manavgat Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Hacer Bakır Sert, Manavgat Belediyesi Başkan vekili Erşan Özden, Başkan Yardımcısı Hasan Şekerlisoy, Kent Konseyi yöneticileri, Dr. Hüseyin Vural Özel Eğitim İlkokulu, Orta Okulu ve Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Şerafettin Çetin, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Yemekte konuşan Manavgat Kent Konseyi Başkanı Doç. Dr. Hacer Bakır Sert "Yapılan araştırmalar sonucu elde edilen veriler değerlendirildiği zaman dünyada 500 milyon, ülkemizde ise 10 milyon engelli birey var. Bu bireylerin de çoğunun doğuştan değil sonradan geçirilen kazalar sonucunda engelli hale geldikleri ortaya çıkıyor. Üzüntü verici. Oldukça yüksek bir rakam. Fakat bu sonuçlar bize gösteriyor ki hepimiz bir gün engelli olabiliriz" dedi.
Manavgat Kent Konseyi olarak 'Engelsiz Meclisi' kurmayı istediklerini belirten Doç. Dr. Sert, "Engelsiz Meclisi'nin çalışmalarını da ivedi bir şekilde başlatıp ilçemizin engelleri aşması konusunda girişimlerde bulunacağız. Ayrıca 25 Ocak 2013 tarihinde yapacağımız genel kurul toplantısında görüşülmesinin akabinde Belediye Meclisi'ne bu konuda önemli bulduğumuz önerilerde bulunacağız. Ben bu konudaki girişimlerimizin ses getireceğine, engelsiz bir kent olma yolunda adım adım ilerleyeceğimize; hep birlikte daha rahat ve mutlu bir hayat süreceğimize inanıyorum. Bugün çocuklarımızın biraz da olsa mutlu olmaları adına, onların çok sevdiği hamburger, patates kızartması ve oyuncaklar vererek biraz da olsa onları mutlu etmeye çalıştık. Hiç değilse özel günlerinde onların yanında olmaya çalıştık. Bu gün yüzleri gülüyordu" ifadesini kullandı.
(AK-ÇY-Y)

07.12.2012 18:04:26 TSI

Editör: Wan Haber