Edirne'nin Keşan İlçesi'nde oturma ve çalışma izni bulunmayan kadın, kendini yaralayınca, Jandarma Komutanlığı ekiplerince sınır dışı edilmek üzere Edirne'ye gönderildi.
Edinilen bilgiye göre, Keşan'a bağlı Yenimuhacir TOKİ konutlarında arkadaşlarıyla birlikte kalan Türkmenistan uyruklu Jemay Juvayewa (21), bilinmeyen bir nedenden dolayı bıçakla bacağını yaraladı. Konuyla ilgili ihbar alan Keşan İlçe Jandarma Komutanlığı'na bağlı Merkez Karakol Komutanlığı ekipleri Yenimuhacir TOKİ konutlarına giderek, olay hakkında ilgili bilgi topladı. Jemay Juvayewa'nın, yapılan kimlik sorgulamasının ardından Türkiye'de çalışma izni bulunmadığı tespit edildi.
Keşan İlçe Jandarma Komutanlığı'na getirilen Juvayewa, burada yapılan işlemlerinin ardından sınırdışı edilmek üzere Edirne İl Emniyet Müdürlüğü Pasaport ve Yabancılar Şube Müdürlüğü'ne gönderildi. Juvayewa'nın, 2011 yılında Türkiye'ye çalışmak üzere geldiği, İstanbul da bir süre çalıştıktan sonra Keşan'a geldiği ve yaklaşık 2 ay önce İpsala'da bulunan bir gece kulübünde oryantallik yaptığı, 10 gün önce de işten ayrıldığı öğrenildi.
(TB-MC)

03.01.2013 11:48:22 TSI

Editör: Wan Haber