ANKARA - Keçiören Belediyesi'nde görev yapan eski ve yeni belediye meclis üyeleri düzenlenen vefa yemeğinde buluştu. Keçiören Estergon Türk Kültür Merkezi'ndeki programa Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Keçiören eski Belediye Başkanı Hamza Kırmızı, 1984 yılından bugüne kadar görev yapan belediye meclis üyeleri ile yeni meclis üyeleri katıldı. Yemek programına davet edilen eski belediye başkanları Melih Gökçek ve Turgut Altınok mazeretleri nedeniyle katılamadı. Konuklarını tek tek kapıda karşılayan Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, meclis üyeleriyle yakından ilgilendi. Keçiören'in 1984 yılında ilçe olduğundan bugüne Keçiören'e yıllarca hizmet veren insanları bir araya getirmek ve Keçiörenliler adına teşekkür etmek amacıyla böyle bir program düzenlediklerini belirten Başkan Ak, yıllardır birbirleriyle görüşemeyen ve belediyeyle temas kuramayan meclis üyelerini bir araya getirmek istediklerini söyledi. Yemek programının teşekkür ve vefa manasına sahip olduğunu ifade eden Başkan Ak, "1984 yılından bugüne kadar 218 kişiyiz. Bu 218 kişinin içerisinde biz 180 kişiye ulaşmış, 180 kişi ile iletişim kurabilmişiz. Bunların içerisinden de maalesef 20'si hayatta değil. Hayatta olmayanlara Cenab-ı Allah'tan rahmet diliyorum, Allah mekanlarını cennet eylesin. Vefat eden meclis üyelerimizin ailelerini çağırdık. Aramızda meclis üyelerimizin torunları, çocukları var. Onları da burada görmekten büyük bir mutluluk duyuyorum." dedi.

"850 BİN NÜFUSLA TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK İLÇESİYİZ"

Keçiören'in her zaman yıldızı parlayan bir ilçe olduğuna vurgu yapan Başkan Ak, "Hepimizin ortak kaygısı, ortak paydası Keçiören. Keçiören'e sevdası olan, Keçiören'e katkısı olan Keçiören'e bir şeyler yapma gayreti içerisinde olan insanlarız. Şimdiye kadar 1984'den bugüne kadar hizmet etmiş olan hizmetleriyle Keçiören'e katkı sağlamış, iyi şeyler yapmış olan herkese teşekkür ediyoruz. Bu yemeğin hem bir teşekkür manası, aynı zamanda vefa manası var. Keçiören'e katkı sağlayanlara Keçiörenliler adına teşekkür sunarak ağırlamak istedik. 1984'den 2012'ye kadar Keçiören, çok ciddi mesafeler kaydetti. 1984 yılında nüfusumuz 400 bin civarındaydı. Şu anda nüfus bakımından Türkiye'nin en büyük ilçesiyiz; 850 binin üzerinde nüfusa sahibiz. Bu hızlı gelişim ve değişimin arkasında belediyelerin çalışmaları olduğu kadar Ankara'nın da gelişimi var. Ankara'nın yoğun göç almasıyla birlikte en fazla yıldızı parlayan ilçe Keçiören olmuştur" diye konuştu. Teşrif eden katılımcılara teşekkür eden Başkan Ak, şöyle devam etti: "Keçiören hepimizin Keçiören'i. Yapılan hizmetler hepimizin adına halkımıza ulaştırılan hizmetler. Bu hizmetlerde değişim, gelişim ve dönüşümde herkesin payı var. Bu anlamda taş üstüne taş koyan herkese teşekkür ediyorum."

ESKİ BAŞKAN KIRMIZI'DAN BAŞKAN AK'A TEŞEKKÜR

Keçiören eski Belediye Başkanı Hamza Kırmızı ise belediye başkanlığı döneminin ardından ilk kez Keçiören Belediyesi'nin etkinliğine katıldığını anlattı. Yemek programı sayesinde göremediği bir çok dostuyla görüşme imkanı bulduğunu belirten Kırmızı, "Sayın Mustafa Ak'ın bu ilk ve güzel jestine bizzat teşekkür ediyorum. İlk defa çağrıldım; ilk defa geliyorum. Hizmet aşkıyla yaşayan bizlerin diyalog eksikliğinin bu vesileyle aşılacağına inanıyorum. Birliğe, beraberliğe, dayanışmaya ihtiyacımız var. Bu örnek davranışından dolayı Sayın Başkan'ı kutluyorum." dedi. Yemekte, Keçiören Belediyesi Konservatuarı sanatçıları, söyledikleri parçalarla programı renklendirdi. Programa katılan yeni ve eski meclis üyeleri de duygu ve düşüncelerini paylaşarak anlamlı buluşma için Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak'a teşekkür etti. Programın sonunda Başkan Ak, meclis üyelerine teşekkür plaketi takdim etti. CİHAN

Editör: Wan Haber