Teknolojiyi yakından takip eden ve hizmetleriyle bütünleştiren Keçiören Belediyesi, Avrasya'nın en büyük bilişim fuarı olan CEBİT Bilişim Eurasia 2012 Fuarı'nda dünyaya örnek olan E-Belediye uygulamalarının tanıtımını yaptı. Hayatı kolaylaştıran teknolojik uygulamaların sergilendiği Keçiören standı, ziyaretçilerden büyük ilgi gördü.
Sağladığı hizmetlerle teknolojiyi bütünleştiren ve EBelediye uygulamaları ile dünyaya örnek olan Keçiören Belediyesi, Avrasya'nın en büyük bilişim fuarı olan CEBİT Bilişim Eurasia 2012 Fuarı'na katıldı. Bilişim sektörünün devlerini bir araya getiren fuar da Keçiören Belediyesi'nin vatandaşların kullanıma sunduğu tüm elektronik hizmetler tanıtıldı. Fuar süresince çeşitli etkinliklerle ziyaretçilere sunum yapıldı. Ziyaretçilerden büyük ilgi gören Keçiören Belediyesi standında, EBelediye uygulamaları ile Keçiörenlilerin belediyeye gelmeden internet üzerinden hizmet alabilmeleri için sanal ortama taşınan otomasyon uygulamaları ziyaretçilerle paylaşıldı.
Keçiören'deki parkların, sosyal tesislerin güvenliğini sağlamak için oluşturulan MOBESE birimi Fiber Projesi kapsamında merkeze bağlanan sistemin tanıtımı yapıldı. Keçiören'deki mülkiyet bilgileri, imar planları, altyapı bilgileri, bina, işyeri, konut envanterleri, yerel vergi kayıtları gibi, yönetimde destek sağlayan tüm bilgilerin yer aldığı online hizmet servisi Kent Bilgi Sistemi de büyük ilgi gördü. Keçiören Belediyesi'ne bağlı uzmanlar, ziyaretçilere Kent Bilgi Sistemi'ni uygulamalı olarak anlattı. Vatandaşların akıllı cep telefonlarından ve tablet bilgisayarlarından belediye hizmetlerini kullanabilmeleri için yazılımı oluşturulan mobil uygulamalar Keçiören Belediyesi'nin standında yer aldı.
Keçiören Belediyesi'nin, üzerinde işlem yapılan kağıt, makbuz gibi materyallerin online olarak bilgisayar ortamına aktarılmasını sağlayan akıllı kalem uygulaması da ziyaretçilerden büyük ilgi gördü. Evrak dijitalleştirme işlemlerini kolaylaştıran uygulamada başvuru formları, evrak ve makbuzlar artık tek tıkla bilgisayar ortamında saklanıp ihtiyaç duyulduğunda basılabiliyor. Akıllı kalem uygulamasını yerinde test eden ziyaretçiler kağıt ortamına yazdıkları bilgilerin anında dijital ortama aktarıldığını görebildiler. Keçiören Belediyesi'nin vatandaşların dokunmatik ekranlardan ve PC'lerden belediye hizmetlerini daha efektif kullanabilmesi için devreye aldığı Windows 8 Uygulamaları da stantta ziyaretçilere sergilendi.
Keçiören'de ortak kullanım alanlarında 7 gün 24 saat hizmet veren, vatandaşların belediye hizmetlerini kullanabilmeleri için tasarlanan Kiosk Uygulamaları da stantta yer aldı. Ziyaretçiler, sistem uygulamasını bizzat test edebildi.
Katılımcıların yoğun ilgi gösterdiği Keçiören Belediyesi standını Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu ile birlikte üst düzey bürokratlar ve yabancı misafirler ziyaret etti. Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak ile birlikte Keçiören Belediyesi'nin akıllı kalem uygulamasını test etti. Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, ziyaretçilere teknolojiyle sağlanan uygulama ve hizmetler hakkında bilgiler verdi. Büyük teknoloji firmalarının geliştirdikleri çalışmaları da inceleyen Başkan Ak, "Keçiören Belediyesi olarak teknolojiyi etkin olarak kullanıyor, vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştıracak şekliyle hizmet sağlıyoruz" dedi.
Keçiörenlilerin belediyeye gelmeden birçok işlemi internet üzerinden cep telefonu ve bilgisayarlarıyla yapabildiklerini belirten Başkan Ak, dünyanın farklı ülkelerinden yerel yöneticiler ile uzmanların Keçiören'e gelerek Keçiören Belediyesi'nin uygulamalarıyla ilgili inceleme yaptıklarına dikkat çekti.
(BK-ÖZ-Y)

03.12.2012 10:36:26 TSI

Editör: Wan Haber