Keçiören Belediyesi Eğitime Destek Merkezi (KEDEM) Türk Halk Müziği yarışması düzenledi.Yunus Emre Kültür Merkezi'nde düzenlenen yarışmaya Keçiören Belediye Başkan Yardımcısı Reşat Özcan da katıldı.
Yarışmaya katılan öğrenciler birbirinden güzel türküleri başarıyla seslendirdi. Seyirciler güzel bir akşam geçirirken jüri değerlendirme yapmakta oldukça zorlandı.Yarışmada Bağlum Kedem Şubesinden Onur Özden Yemen Türküsü ile birinci olurken, ikinciliği Sanatoryum Şubesinden Hazal Dağ "Hastane Önünde İncir Ağacı" adlı türküyle, üçüncülüğü ise Atapark Kedem Şubesinden Beyzanur Can, "Eledim Eledim" adlı türküyle kazandı.Yarışmada ayrıca Sanatoryum Kedem Şubesi'nin Halk Oyunları ekibi de çeşitli yörelerimizin geleneksel oyunlarını izleyicilere sundu.
Yarışma sonununda konuşma yapan Başkan Yardımcısı Reşat Özcan, KEDEM'lerin kuruluş amaçlarından bir tanesinin de çocukların sosyal yönden gelişimlerine katkı sağlamak olduğunu bu bakımdan KEDEM'lerde büyük bir ilerleme kaydedildiğini belirtti. Özcan Öğrencileri teker teker tebrik ederek hazırlanan küçük hediyeleri öğrencilere verdi. Program hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.
(BK-ÖK-Y)

01.02.2013 12:56:58 TSI

Editör: Wan Haber