Karabük Üniversitesi'nde "Kanuni ve Muhteşem Yüzyıl" adlı söyleşi düzenlendi.
Karabük Üniversitesi (KBÜ) Mezunları Birliği çatısı altında faaliyet gösteren ÜNİKAR Akademi tarafından üniversite öğrencilerine tarihi ve kültürü tanıtmak üzere Tarihçi Yazar Talha Uğurluel'in katılımlarıyla "Kanuni ve Muhteşem Yüzyıl" adlı söyleşisi gerçekleştirildi. Prof. Dr. Bektaş Açıkgöz Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen söyleşiye; Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal, Genel Sekreter Av. Yaşar Alpay, dekanlar, müdürler, üniversite akademik, idari personeli ve öğrenciler katıldı. Yoğun katılımın olduğu söyleşi Tarihçi Yazar Talha Uğurluel'in özgeçmişinin okunması ile başladı. Talha Uğurluel, "Bugün sizlere 72 yıllık bir dönemi, 46 yıllık bir saltanı olan Kanuni Sultan Süleyman'ın hayatından bahsedeceğiz. Bir insanı tanımanın en iyi yolu anne ve babasını tanımaktan geçer" dedi.
Talha Uğurluel, Kanuni Sultan Süleyman'ın hayatını doğumundan başlayarak ölüme kadar geçen dönemi ve yakınındaki kişiler hakkında ayrıntılı bilgiler verdi. Anlattıklarını kanıtlarla destekleyen Talha Uğurluel aynı zamanda Kanuni Sultan Süleyman'ın dönemine ait minyatürler ve resimlerinden de örnekler gösterdi. Muhteşem sunumlarıyla katılımcıları etkileyen Tarihçi Yazar Talha Uğurluel, söyleşisini Kanuni Sultan Süleyman'a ait olan; "Halk içinde muteber bir nesne yok devlet gibi, olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi. Saltanat dedikleri ancak cihan kavgasıdır, olmaya baht-u saadet alemde vahdet gibi." dizeleriyle sonlandırdı.
Söyleşinin sonunda Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal güzel anlatımları için Talha Uğurluel'e teşekkür ederek günün anısına kendilerine hediyelerini takdim etti. Ardından ÜNİKAR Akademi öğrencilerinden Hüseyin Akçe ile Ömer Faruk Yüce, Tarihçi Yazar Uğurluel'e çiçek takdiminde bulundular. Söyleşinin ardından Talha Uğurluel, Prof. Dr. Bektaş Açıkgöz'ün fuaye alanında öğrenciler için kitaplarını imzaladı.
(ET-ET-Y)

08.12.2012 11:28:08 TSI

Editör: Wan Haber