Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı ve TDBB Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kazakistan Kızılorda Valisi Kuandikov Bolatbek Bayanoviç ile beraberindeki heyeti kabul etti.
Başkan Karaosmanoğlu, Kazakistan'ın Kızılorda Eyaleti'nin Valisi Bayanoviç ile Kazak iş adamlarından oluşan heyeti misafir etti. İlk olarak Büyükşehir Şeref Defteri'ni imzalayan Kazak Vali Bayanoviç'e Başkan Karaosmanoğlu tarafından işlemeli bir vazo hediye edildi. Türk Dünyası Belediyeler Birliği'nin (TDBB) davetlisi olarak Türkiye'ye geldiklerini hatırlatan Vali Bayanoviç, 3 gündür çeşitli temaslarda bulundukları Kocaeli'ni çok beğendiklerini dile getirdi.
Kazakistan ile Türkiye arasındaki ekonomik ilişkileri geliştirmeyi arzu ettiklerini söyleyen Vali Bayanoviç, Kızılorda eyaletinin çok zengin doğalgaz, petrol ve yer altı kaynaklarına sahip olduğunu vurguladı. Kazakistan'ın bağımsızlığını tanıyan ilk ülkenin Türkiye olduğunu hatırlatan Vali Bayanoviç, ''Bizler kardeş iki halkız. Kızılorda olarak, TDBB'ye üye olmak istiyoruz ve bu konuda başvurumuzu yapıyoruz. Böylece Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve TDBB bünyesindeki belediyelerle tecrübe alışverişinde bulunmak istiyoruz. Personelimizin Kocaeli'nde yapılan belediyecilik çalışmalarını yakından görmesini arzu ediyoruz'' dedi.
Kazakistan Kızılorda Valisi Bayanoviç ile beraberindeki heyeti Kocaeli'nde ağırlamaktan duydukları memnuniyeti dile getiren Başkan Karaosmanoğlu, ''Dost ve kardeş Kazakistan halkını çok seviyoruz. Kızılorda'nın TDBB'ye üyelik başvurusunu memnuniyetle karşılıyoruz. İki ülke arasındaki kültürel ve ekonomik ilişkilere katkı sunmaya, Kazak halkına gönülden hizmet sunmaya hazırız. Burası sizin ülkeniz, burası sizin memleketiniz'' ifadesini kullandı. Ziyaretin sonunda konuk Vali Bayanoviç tarafından Başkan Karaosmanoğlu'na Kazak yerel kıyafeti olan Çapan hediye edildi.
(İÇ-İÇ)

04.01.2013 16:31:10 TSI

Editör: Wan Haber