Kayserispor Onursal Başkanı Mehmet Özhaseki, sarı-kırmızılı kulübün Başkanı Recep Mamur'un kulübün kuruşuna halel getirmeyecek bir insan olduğunu söyleyerek, "Recep Mamur sayesinde yöneticiler 6-7 yıldır takım için para dilenmiyor" dedi.
"Bu dönem kayserispor hepimize biraz hayal kırıklığı yaşattı. Sezon başında iddialı sözler söylenmişti. Çok kopmuş bir şey yok, çok moral bozacak birşely yok. İki üç maç galibiyet ile bitseydi daha üst sıralarda olacaktı" diyen Başkan Özhaseki, "Oynayan kadroya baktığınız zaman gencacik oyuncular ve kaliteli kadro var. İyi nöyetim var. Para yönetimi kunusunda başarılılar" diye konuştu.
Başkan Özhaseki, "Titizlenilmesi gereken nokta alıp cebine atan, boğazından aşağı bir şey geçen varmı. Böyle bir şey varsa babamın oğlu da olsa düşman olalım ona. Kayserispor'da Recep bey başkanlık yapıyor. Para hususunda çok titiz bir insan. Kuruşuna halel getirmez benim inandığım Recep Mamur, bir gititğimde kızıyor ve bağırıyordu. Niye bağırdığını sordum şişe suyuna niye para veriyorlar diye bağırıyormuş. Mezarlığın içine girin diyor su berrak damacanalara doldurun futbolculara onu verin diyor. Kayserispor'un kuruşuna halel getirmeyecek bir insan var. Zaten fabrikası var adamın, işi gücü yerinde hayırsever bir insan. Para yönetimi olarak da her yıl iki üç futbolcu satarak, bazen de istemeyerek adamları satıyorlar. Amrabat'ı Recep Mamur mu satmayı istedi. Çocuğu kandırdılar ve gitti. 3.5 trilyon fazla teklif ediyorlar sizden. Çocuğun kafa alt üst oluyor. Kayserispor'un yönetimi istemediği halde çocuk kayıp gidiyor" dedi.
Başkan Özhaseki konuşmasına şu şekilde devam etti:
"Her yıl sattığı futbolcularla aldığı gelirle kulübü ayakta tutmaya çalışıyor. Net bir şey daha söylüyorum 6 senedir Kayserispor için kamu yöneticilerini toplayıp para dilenmiyoruz. Şükrü beyin, ve benim dönemimizde para dilene dilene bir hal olduk. Kamu yöneticileri para bulacağız diye ölürlerdi. Belediye işi kadar bu işle uğraşırdık. Zor bir iştir para işi. Mangalda kül bırakmamak, geriden konuşmak kolay. Futbolcu her gün para ister, 50 tane adam var hergün, futbolcu maça gidecek bu para nerden bulunacak? Kayserispor her yıl futbolcu satarak bu işi yürütüyor. Her yıl yöneticiler şehri dolaşarak para dilenmiyoruz. Recep Mamur bunu da sağladı.
Orda bir tesis başladı. Recep Mamur sattığı damlardan aldığı para ile Türkiye'nin en güzel tesisini yapıyor. Muhteşem bir inşaat çıkıyor orda. Ana para futbolcu satışlarından kazanılan para. Eleştirdiğim tem şey var halkla ilişkilerde eksiklikleri var. Bundan dolayı da müthiş bir destek almıyorlar. Muhteşem işler oluyor ama pazarlamasını yapamıyorlar. Kayseri ile bütünleşseler stad dolup taşacak. Bu eksiklik belki de bizim eksikliğimiz devreye girip de uğraşmadığımız için."
(AÖ-Y)

04.01.2013 15:33:06 TSI

Editör: Wan Haber