Kayseri Organize Sanayi Bölgesi'nin 22,5 milyon TL değerindeki yatırımı olan ve günlük 40 bin metreküp kapasiteli Atıksu Arıtma Tesisi'nin faaliyette olduğu ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nden Geçici Faaliyet Belgesi'ni aldığı bildirildi.
Kayseri OSB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hasyüncü, yaptığı açıklamada, Atıksu Arıtma Tesisi'nin 1 Ocak itibarıyla devreye alındığını ve halen tesise günlük 25 bin metreküp atık su geldiğini kaydetti. Hasyüncü, doğayı korumak ve gelecek nesillere daha temiz bir çevre bırakmak amacıyla Organize Sanayi Bölgesine Atıksu Arıtma Tesisi'nin yapıldığının altını çizerek, çevre bilincinin yaygınlaştırılmasının en önemli hedeflerinden birisi olduğunu vurguladı.
Tesisin açılış töreninin bahar aylarında gerçekleştirileceğini belirten Ahmet Hasyüncü, ''Kayseri OSB Atıksu Arıtma Tesisi, ekipman kalitesi, proses özellikleri, ilk yatırım maliyetleri dikkate alındığında örnek tesis olma konumundadır. Tesisin giriş yapısı, kaba ızgara, terfi havuzu, ince ızgara ve havalandırmalı kum-yağ tutucu gibi ortak yapıları günlük 60 bin metreküp nihai kapasiteye göre yapılmıştır. Şu an Tesise günde 25 bin metreküp atık su gelmekte olup, tesiste fiziksel-kimyasal ve biyolojik arıtma gerçekleştirilmektedir'' dedi.
Atıksu Arıtma Tesisinden çıkacak olan çamurun da enerji üretmek üzere kullanılacağını ifade eden Başkan Hasyüncü: ''Atıksu Arıtma Tesisinden yüzde 20-25 kurulukta günlük 15-30 ton çamur çıkacak ve çıkan çamur yapılan sözleşme ile Altan İthalat İhracat Firması tarafından enerji elde edilmek üzere bedelsiz olarak alınarak bertaraf edilecek'' ifadelerini kullandı.
(ZB-Y)

30.01.2013 12:19:57 TSI

Editör: Wan Haber