Kayseri Enstitüsü Başkanı Faruk Yaman, 'Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Kayseri'yi Ziyaretleri' isimli eserin basımının gerçekleştirilerek Kayserililerin beğenisine sunulduğunu söyledi.
Kayseri Enstitüsü'nün; kuruluşunun 5. yılında 7 sergi ve 21 kitap eseri ile Kayseri'nin tarih, sanat, küttür ve edebiyat yaşamına büyük ve önemli katkı sağladığını belirten Kayseri Enstitüsü başkanı Faruk Yaman " Gazi Mustafa Kemal Atatürk ilimize ilki 19 Aralık 1919 olmak üzere 5 ayrı tarihte ziyarte etmiştir. Bu ziyaretlerini beşini anlatan bir basılı eser bulunmamakta idi. Bu neden ile Erciyes Üniversitesi Öğretim Üyelerinden Doç.Dr. Serdar Sakin beyin araştırması olan toplam 150 sayfalık eseri enstitü olarak basımını gerçekleştirdik. " dedi
Enstitü olarak büyük bir arşive sahip olduklarını bu açıdan Kayseri ile ilgili her çalışma, araştırma, oluşum gibi etkinliklerde arşiv merkezi hizmeti verdiklerini ifade eden Enstitü Başkanı Faruk Yaman, Kayseri hakkında her türlü fotoğraf, belge ve eserlerin yer aldığı enstitünün özellikle üniversite araştırmacıların gözdesi ve uğrak merkezi olduğunu kaydetti.
'Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Kayseri'yi Ziyaretleri' isimli eserin 19 Aralık 2012 günü Erciyes Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksek Okulu Salonunda saat 13.30 yapılacak konferansta tanıtımının ve dağıtımının yapılacağını ifade eden Enstitü Başkanı Faruk Yaman, 2013 yılında 5 eserin baskısının planlandığını ve eserlerin Kayseri odaklı konuları içerdiğini sözlerine ekledi.
(AÖ-Y)

18.12.2012 17:18:24 TSI

Editör: Wan Haber