Balıkçılığa merağı ve okçuluk sporunu Edremit Körfezi'nde tanıtan aynı zamanda başarıları ile dikkat çeken bu nedenle yılın kaymakamı da seçilen eski Havran şimdi ise Çanakkale'nin Biga Kaymakamı olan Fatih Genel, son olarak yakaladığı zehirli iskorpit balığı ile dikkat çekti.
Biga açıklarında denizde en büyük İskorpit balığını yakalamayı başaran Kaymakam Genel, sosyal paylaşım sitesinde yakaladığı balığı sevenleri ile paylaştı.
Genel'e yapılan yorumlar arasında, 'Sayın kaymakamın Marmara'da bir tane kalmıştı. Onu da siz avlamışsınız.', 'Bu kadar büyüğünü görmemiştik', 'Maşaallahınız var, Her şeyden avlıyorsunuz', 'Çok güzel çorbası olur', 'Siz bu işi biliyorsunuz' yorumları dikkat çekti.
Genelde en büyüğünün 20-30 cm büyüklüğünde olan İskorpit'in 33 cm olan en büyüğünü yakalamanın mutluluğunu yaşadığını İHA'ya açıklayan Kaymakam Genel, "Marmara denizinde yakaladım. Bu balık uzunluğu 2030 cm den yukarı ayrıca 1 kiloyu geçmiyor. Lipsos ile karıştırmamak gerekir. Bunun rengi kahverengi. Çorba ve buğlamasının güzel olduğunu söyleniyor. Dondurucuda ama bizde ya çorbasını yada buğlamasını yapmayı düşünüyorum"diye konuştu.(BT)

09.12.2012 15:23:05 TSI

Editör: Wan Haber