Ünye Kaymakamı Mustafa Demir, lise öğrencilerine mesleğini anlattı.
Ünye Kaymakamı Mustafa Demir, Ünye Anadolu Lisesi, Atatürk Anadolu lisesi ve Anadolu Öğretmen Lisesi son sınıf öğrencilerine kaymakamlık mesleğini anlatıldı. Ünye Ticaret Borsası salonunda düzenlenen seminere Ünye kaymakamı Mustafa Demir, Ünye Ticaret Borsası Başkanı Osman Atik ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.
Ünye Ticaret Borsası tarafından organize edilen seminerde mesleğini anlatan Kaymakam Demir, öğrencilere mesleği hakkında bilgi vermenin yanı sıra merak edilen soruları da cevaplandırdı. İlk olarak nasıl kaymakam olunur sorusuna cevap veren Demir, "Kaymakam, ilçenin genel yönetiminden sorumlu olan, devleti ilçede temsil eden, ilçenin en yetkili kamu görevlisidir. Kaymakam görevlerini bağlı olduğu ildeki valinin denetimi altında yürütür. Başlıca görevleri ilçede yasaların uygulanmasını sağlar, valinin emirlerini uygular, ilçedeki çeşitli kamu kurumlarının çalışmaları arasında eşgüdümü sağlar, halkın şikayetlerini dinler, ihtiyaçlarını saptar ve giderilmesi için gerekli önlemleri alır. Kaymakamlar İçişleri Bakanlığı'na bağlı olarak ilçelerde görev alırlar. Mesleğin ön eğitimi üniversitelerin iktisat, işletme, iktisadi ve idari bilimler, siyasal bilgiler, hukuk fakültelerinde verilmektedir. Fakültelerden mezun olanlar ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personel Seçme Sınavında (KPSS) başarılı olmaları durumunda İçişleri Bakanlığı'nca yapılacak Kaymakamlık sınavına girebilirler" dedi.
Kaymakam Demir, insanlara hizmet etmekten büyük keyif aldığını da söyledi. Konuşmasında öğrencilere çeşitli nasihatlerde bulunan Kaymakam Demir, şöyle devam etti: "Gelecekte ne iş yaparsanız yapın, işinizi severek yapın. İşin özü düzenli çalışmadan geçiyor. Makam ve mevki kendiliğinden size gelmez. Siz hedefe gideceksiniz."
(SG-SLH-Y)

18.12.2012 17:08:20 TSI

Editör: Wan Haber