Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık ve eşi Zeynep Çalık, Aile ve Sosyal Politikalar İlçe Müdürlüğü bünyesinde bulunan ve kimsesiz çocukların konakladığı evlerde kalan çocukları ve çocuk evi çalışanlarına Kargı Köyü Yörük Müzesi'nde sabah kahvaltısı düzenledi.
Etkinlikte çocuk evlerinde kalan çocukları Kaymakam Ekrem Çalık ve eşi Zeynep Çalık'a kendi yaptıkları maket ev, resim ve buna benzer değişik hediyeleri takdim ederken kaymakam ve eşi de kahvaltı programına katılan tüm çocuklara değişik hediyeler sundular. Kaymakam Ekrem Çalık ve eşi Zeynep Çalık'ın çocuklarla bire bir yakından ilgilendiği sabah kahvaltısı oldukça eğlenceli geçerken, Kargı Köyü Yörük Müzesi Sahibi Enver Yalçın'ın ev sahipliğinde gerçekleşen kahvaltı programı sayesinde çocuk evinde kalan çocuklar farklı bir gün geçirme fırsatı da buldular.
Aile ve Sosyal Politikalar İlçe Müdürü İsa Eseoğlu, Kaymakam Ekrem Çalık ile eşi Zeynep Çalık etkinlik hakkında birer açıklamada bulundular.
Aile ve Sosyal Politikalar İlçe Müdürü İsa Eseoğlu yaptığı açıklamada "Gönüllü olarak ne yaptık diye gönül elçileri programımız var. Bu kapsamda bugün kaymakamımız ve eşi bizim 4 ayrı çocuk evimizde kalan çocuklarımıza kahvaltı programı düzenlediler. Bizim için bu çok önemli bir atılım ve başlangıç. Bu konuda tüm kurum ve kuruluşlarımızın katkılarını bekliyoruz. Bizim koruma ve bakım altında bulunan insanlarımız toplumumuzun bizlere bir emanetidir. Bu nedenle bu süreçte herkesin katkılarını bekliyoruz." diyerek "Fethiye'de bizim toplam 4 sevgi evimizde 24 çocuğumuz bulunmaktadır. Muğla Genelinde ise toplamda 10 tane sevgi evi bulunuyor. Çocuklarımızın yaş gurupları 6-14 yaş arasında değişiyor" dedi.
Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık'ın eşi Zeynep Çalık ise konuşmasında "Bizler yönetici eşleri olarak zaten sürekli olarak çocuklarımız ile beraberiz. Bu projeden dolayı da biraz daha yakınlaşmış olduk. Bütün ihtiyacı olan yaşlılarımızın, çocuklarımızın ve bu kurumlarda olan insanlarımızın ihtiyaçları neyse toplum olarak birleşip öncelikle hanım duyarlılığı ile hep beraber birleşerek bu evlatlarımıza, yaşlılarımıza ve bizlere ihtiyacı olan kişilere gönüllü olarak ihtiyaçları doğrultusunda destek olamaya özen gösteriyoruz. Bununla ilgili olarak ta 19 Şubat'ta valimizin eşinin de katılımları ile bir tanıtım toplantısı düzenleyeceğiz" dedi.
Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık ise "Sosyal Hizmet Kurumlarımız ile birlikte hareket ederek toplumumuza güzel mesajlar vermek istiyoruz. Bu proje Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımızın üstlendiği ve Başbakanımızın eşinin de destek verdiği gönüllülüğe dayalı bir duyarlılık uyandırma projesidir" diyerek, "Bunun sadece sosyal hizmetlerde kalması yerine bütün sosyal hayat içinde duyarlı bakılması düşüncesi ile hayata geçirilen sosyal sorumluluk çalışmasıdır. Güçsüz sahipsiz insanlara sahip çıkıp kimsesizlerin kimsesi sahipsizlerin sahibi olmak gerekiyor. Komşusu açken kendisi tok yatan bizden değildir düsturu ile ihtiyaç sahibi insanlarımıza mutlaka destek olmamız gerekiyor. Yaşlı düşkün insanlar varsa bir gün bizimde o durumda olacağımızı düşünerek onlara sahip çıkmamız gerekiyor" dedi. Bu bir gönül seferberliğidir. Bizde bunun sadece Sosyal Hizmet kurumlarında kalmamak üzere toplumda var olan duyguları ön plana çıkartarak sahiplenmeyi ortaya çıkarmaya çalışıyoruz" diyen Ekrem Çalık, "Devletimiz Sosyal Hizmet kurumlarında her türlü ihtiyacı karşılıyor. Maddi anlamda yemesini, içmesini, giyimini kuşam gibi her türlü ihtiyaçları devlerimiz tarafından karşılanmaktadır. Bu kurumlarda kalan insanların başka türlü yani sosyal hayatın gerektirdiği annelik, babalık, kardeşlik ve arkadaşlık gibi bir takım duygulara ve sahiplenmeye ihtiyaçları var. Bizde bunu vurgulamak için çalışıyoruz. Biz zaten bunu mesleğimiz icabı bulunduğumuz her yerde uyguluyoruz. Bugün de Aile ve Sosyal Politikalar ilçe Müdürlüğümüzün öncülüğünde Çocuk evinde kalan çocuklarımız ile bir sabah kahvaltısı yaptık. Bizleri bugün burada Ağırlayan Kargı Köyü Yörük Müzesi Sahibi Enver Yalçın'a da bu duyarlı yaklaşımından ve misafirperverliğinden dolayı çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.
(MY-MB-İK)

02.02.2013 09:41:54 TSI

Editör: Wan Haber