Kavak Dernekler Federasyonu (KADEF) tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen kaz tirit yemeği etkinliği Samsun'daki Kavaklıları bir araya getirdi.
Samsun'un yöresel yemeklerinden olan kaz tirit yemeği bölge insanlarını da bir araya getiriyor. KADEF tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen kaz tirit yemeği etkinliği Gazi Sosyal Tesisleri'nde gerçekleştirildi. Yaklaşık 750 davetlinin katıldığı törende konuşan KADEF Genel Başkanı Opr. Dr. Yılmaz Karagöz, düzenlenen etkinliğin dayanışma açısından gelecek yıllara kalacak bir etkinlik olduğunun altını çizerek, "Biz Kavaklılar için kaz tirit yemeği sadece aile içinde yenilen bir yemek değildir. Akrabalarla, dostlarla bir araya gelinmesine vesile olan bu yemeğimiz, ortak değerlerin yüceltilmesi ve paylaşılmasını sağlamaktadır" dedi.
Karagöz, Kavaklıların bu örgütlenmesinin hiç bir suretle siyasi veya ideolojik örgütlenme olmadığını vurguladı.
Yaklaşık 750 davetlinin katıldığı yemekte İlkadım Belediye Başkanı Necaattin Demirtaş, Kavak Belediye Başkanı Şerif Gün, Kavak Muhtarlar Dernek Başkanı Nazmi İnanç, Asarcık Dernek Başkanı Bayram Çevrim, Ladik Dernek Başkanı Şerif Bilgin, Havza Dernek Başkanı Yahya Bozkurt, Vezirköprü Dernek Başkanı Recep Aslan, Balkan Türkleri Dernek Başkanı Cihat Yılmaz, Türk Eğitim Sen Başkanı Levent Kuruoğlu, Karadeniz Genç İşadamları Derneği Başkanı Orhan Sever, EMŞAV Başkanı Bilal Erim, Yabancılar Pazarı Dernek Başkanı Olcay İnanç, Güreş Ağası İbrahim Demircioğlu ile birlikte çok sayıda protokol üyesi yer aldı.
Yemekte İlkadım Belediye Başkanı Necaattin Demirtaş, ile Kavak Belediye Başkanı Şerif Ün birer konuşma yaptı.
(SAM-SLH-Y)

02.02.2013 14:58:01 TSI

Editör: Wan Haber