Kastamonu'da bir kıraathanede taşkınlık yapan müşterilerle kıraathane sahipleri arasında çıkan kavganın büyümesi üzerine iki kişi silahla vurularak, bacaklarından yaralandı.
Edinilen bilgiye göre, Kastamonu'nun İnönü Mahallesi Ilgaz Sokak üzerinde bulunan Yeşilçam Kıraathanesinde taşkınlık yaptığı ileri sürülen müşterilerden Ercan Ş. (24) ve Agit D. (26) ile kıraathane sahipleri Hakan Ü., Harun Ü. ve İlker A. arasında tartışma yaşandı. Tartışmanın giderek büyümesi üzerine iki gurup kavga etti. Kavga esnasında Hakan Ü., Harun Ü. ve İlker A., tabancayla ateş etmeye başladı. Kurşunların isabet ettiği Ercan Ş. ve Agit D., bacaklarından yaralanarak olay yerine çağrılan sağlık ekiplerince Kastamonu Dr. Münif İslamoğlu Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Yaralı şahıslar, burada yapılan tedavilerinin ardından taburcu edilirken, silahla ateş ettikleri iddia edilen kıraathane sahipleri Hakan Ü., Harun Ü. ve İlker A., 37 EF 016 plakalı otomobille olay yerinden uzaklaştı. Kaçan zanlıları yakalama çalışması başlatan emniyet güçleri, Daday kavşağında söz konusu aracı alarak, içersinde bulunan zanlıları gözaltına aldı.
Zanlıların emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasından sonra sağlık raporu alındı ve ardından mahkemeye sevk edildiler. Zanlılar, çıkarıldıkları mahkemece nefsi müdafaa gerekçesiyle serbest bırakıldı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.
(Vİ-ÖK-Y)

09.12.2012 17:05:32 TSI

Editör: Wan Haber