Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Toplantı Salonu'nda Antalya Kasaplar Odası ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından, Türk Gıda Kodeksi Et ve Et Ürünleri Tebliği hakkında bir bilgilendirme toplantısı düzenlendi.
Toplantıya Antalya Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü yetkilileri, Türkiye Kasaplar Besiciler Et ve Et Ürünleri Esnaf ve Sanatkarlar Federasyonu Başkanı Fazlı Yalçındağ, AESOB Başkanı Abdullah Sevimçok, Mersin Kasaplar Odası Başkanı Erdal Pekmez, Türkiye Kasaplar Besiciler Et ve Et Ürünleri Esnaf ve Sanatkarlar Federasyonu Başkan Yardımcısı ve Antalya Kasaplar Odası Başkanı Osman Yardımcı, AESOB'a bağlı oda başkanları ve kasap esnafları katıldı.
Türkiye Kasaplar Besiciler Et ve Et Ürünleri Esnaf ve Sanatkarlar Federasyonu Başkan Yardımcısı ve Antalya Kasaplar Odası Başkanı Osman Yardımcı'nın yaptığı bilgilendirme seminerinde, Türkiye Kasaplar Besiciler Et ve Et Ürünleri Esnaf ve Sanatkarlar Federasyonu Başkanı Fazlı Yalçındağ ve AESOB Başkanı Abdullah Sevimçok da birer konuşma yaptılar.
Türkiye Kasaplar Besiciler Et ve Et Ürünleri Esnaf ve Sanatkarlar Federasyonu Başkanı Yalçındağ konuşmasında, çıkan yasalardan son derece memnun olduklarını ifade etti. Yalçındağ, "Çıkan yasalardan son derece memnunuz. Et ve et ürünleri hakkında yayınlanan tebliğde kasap esnaflarımız tarafından son derece önemlidir. Çünkü bu tebliğe göre kasaplarımız, geleneksel ürünlerimiz olan sucuk, köfte ve döner üretimi yapıp artık satabilecekler" diye konuştu.
AESOB Başkanı Abdullah Sevimçok ise Antalya'daki meslek odalarının yeni çıkan yasalara ve düzenlemelere karşı oldukça duyarlı olduklarını belirtti. Sevimçok, "Bugün burada aslında esnafı ilgilendiren, hatta ve hatta tüketiciyi ilgilendiren çok önemli bir toplantı yapılıyor. Antalya'daki meslek odaları hijyen konusunda hakikaten çok iyi bir yerde. Antalya'daki meslek odaları yeni düzenlemelere karşı da çok duyarlı. Antalya yapısı itibariyle çok fazla misafir ağırlayan bir şehir. Antalya'nın sorunları çok çok fazla, onun için Antalya'da esnaflık yapmak zor. Antalya esnafı bence diğer illerden birkaç adım önde olmak, kendini devamlı geliştirmek devamlı kendini yenilemek zorunda" dedi.
Türkiye Kasaplar Besiciler Et ve Et Ürünleri Esnaf ve Sanatkalar Federasyonu Başkan Yardımcısı ve Antalya Kasaplar Odası Başkanı Osman Yardımcı ise, kasaplık mesleğini severek yaptıklarını söyledi.
Konuşmaların ardından Antalya Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü yetkilileri tarafından, Türk Gıda Kodeksi Et ve Et Ürünleri Tebliği hakkında sunum eşliğinde bir bilgilendirme yapıldı.
(SK-Y)

15.02.2013 15:16:01 TSI

Editör: Wan Haber