Kartepe Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Ulusal Fotoğraf Yarışması'nda dereceye giren eserlerin sahiplerine ödülleri 12 Ocak Cumartesi Günü Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'ndeki tören ardından verilecek.
Kartepe'nin dört mevsimini içeren doğası, tarihi, turistik mekanları, sosyal ve kültürel değerlerini belgelenmesini sağlayan 2. Ulusal Fotoğraf Yarışması'na bu yıl 156 katılımcı 981 eser ile iştirak etmişti. Aralık ayı sonunda toplanan yarışma jürisi tarafından yapılan değerlendirme sonucunda dereceye giren eser sahipleri ve sergilemeye hak kazanan eserler tek tek belirlenmişti.
İbrahim Zaman, Reha Bilir, Gökhan Bulut, Beyhan Özdemir, Haluk Uygur, Sema Özevin, Salih Nurettin Çevik ve TFSF temsilcisi Serdar Akyay'dan oluşan seçici kurul üyeleri yanı sıra dereceye giren eser sahipleri ile fotoğraf dostlarının buluşacağı Mevsimlerle Kartepe Fotoğraf Yarışması ödül töreni ve sergilemesine katılımın yüksek olması bekleniyor.
Sami Uçan'ın birinci, Ali Haydar Ceylan'ın ikinci, Özgür Merey'in üçüncü olduğu yarışmada Sami Uçan, Murat İbranoğlu ve Hatice Ekiz'in eserleri mansiyon, İsa Cıda'nın eseri Kartepe Belediyesi özel ödülü ve Kayhan Güç'ün eseri de jüri özel ödülü ile ödüllendirilmişti. Yarışmada birincilik ödülü 5 bin TL, ikincilik ödülü 3 bin TL, üçüncülük ödülü 2 bin TL, Kartepe Belediyesi Özel Ödülü Bin TL, mansiyon 500 TL ve jüri özel ödülü de 750 TL ve sergilemeler 100 TL olarak belirlenmişti.
(MA-MA)

08.01.2013 11:17:51 TSI

Editör: Wan Haber