Kartepe Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu'nun, önceki akşam Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde verdiği konsere türkü dostları yoğun bir ilgi gösterdi.
Sergilediği performans ile izleyenleri büyüleyen THM Korosu adına şef Yasin Koçman'a Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık da teşekkür çiçeği verdi. Kartepe Belediyesi bünyesinde 3 yıl önce kurulan ve şef Yasin Koçman yönetiminde başarılı konserlere imza atan Kartepe Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu'nun önceki akşam Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde verdiği yılın ilk konserinde türkü severler salona sığmadı. Doyumsuz gecede Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık ve eşi Nurten Karabalık'ın yanı sıra belediye meclis üyeleri, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri de hazır bulundu.
Kartepe Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu 10 müzisyen ve 25 korist, şef Yasin Koçman nezaretinde repertuarındaki 24 parçayı solo ve koro olarak 45 dakikalık iki bölüm halinde seslendirdi. Koroda yer alan solistler Selim Yavuz, Gülsen Aydın Temel, Vahit Şentuna, Sevcan Şener, Orhan Çelik, Fatma Topçu, Hafize Akar, Nazmiye Fidan, İrfan Usta aralarında "Kara Hisar Kalesi", "Çiçekten Harman Olmaz", Bahçalarda Barım Var" adlı Türkiye'nin çeşitli yörelerinden oluşan eserleri başarıyla seslendirdiler. Halk müziğine gönül verenlerin buluştuğu gecede Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık, konserde görev alan ekibi tebrik ederken, koro adına şef Yasin Koçman'a teşekkür çiçeği verdi. Kartepe'deki kültürel oluşumlara dikkat çeken Başkan Karabalık, "Belediye hizmetleri yanında kültürel ve sosyal değerlerimize sahip çıkarak gelecek nesillere aktarılması anlamında da faaliyetlerde bulunmaktayız. Bu akşam izlediğiniz THM Korosu yanı sıra TSM Korosu, Çocuk Korosu, Mehter Takımı, 3 ayrı bölgenin 3 ayrı halk oyunu ekibi gibi birçok kültürel hizmetler artarak kartopu gibi devam edecektir. İlçedeki bu gibi kültürel oluşumlarla bu yöndeki gelişime katkı vererek daha iyi konumlara getirmek adına devam eden çalışmalarımıza gösterdiğiniz ilgi için siz halkımıza da teşekkür ederim" dedi.
(UU)

06.12.2012 14:45:27 TSI

Editör: Wan Haber