Kartal Belediyesi, engelli bireylerin yaşam koşullarının iyileştirilmesi yönünde hayata geçirdiği projeleri tanıtmak amacıyla Engelsiz Yaşam Fuarı'na katıldı.
Kartal Belediyesi Hürriyet Mahallesi Yaşam Kalitesini Yükseltme Merkezi'nde faaliyet gösteren "Engelsiz Bilgi Evi"nde görme engelliler ve omurilik felçlileri için üretilmiş son teknoloji program yazılımıyla engellilerin bilgiye erişimini kolaylaştıran cihazlar, fuarın açılışında diğer belediyeler ve vatandaşlardan yoğun ilgi gördü. Kartal Belediyesi'nin proje ve çalışmalarını tanıttığı stantta Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, engellilere yönelik yapılan çalışmalar hakkında ayrıntılı bilgi aldı. Engelsiz Bilgi Evi'nin tanıtımının yapıldığı stantta, engellilere dönük sesli ekran ve kabartma yazıcı programları, akıllı işaretleme cihazı tanıtıldı.
Kartal Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü'ne bağlı Engelliler Danışma ve Koordinasyon Şefliği'nden Özgür Uğur, fuarda yer alan diğer belediyelerin, firma ve kuruluşların stantlarını gezerek engellilere dönük projeler ve ürünler hakkında bilgi aldı. Çok sayıda yerel yönetim, vakıf, dernek ve kuruluşun yer aldığı fuarda katılımcılar, projelerini tanıttıkları gibi karşılıklı fikir alışverişinde bulundu. Kartal Belediyesi standında engellilere dönük hayata geçen projenin yer aldığı broşür, dergi ve tanıtım filminin yanı sıra Kartal Belediyesi Engelli Üretim Atölyesi tarafından üretilen süs eşyaları da fuara katılan engelli vatandaşlara hediye edildi.
İstanbul Fuar Merkezi'nde (CNR) 9 Aralık'a kadar ziyaret edilebilecek olan fuarda engelli bireylerin yaşam standartlarını yükseltmek ve yaşam alanlarını genişletmek amacıyla tasarlanan medikal, endüstriyel ürünler sergilenirken, fuar engellilik halini ortadan kaldırmaya yönelik çözüm odaklı proje üreten firmalarını da bir araya getiriyor.
(ET-CC-Y)

07.12.2012 15:10:30 TSI

Editör: Wan Haber