Karşıyaka Belediyesi Opera ve Tiyatro Sahnesi'nde resitaller serisi "Oda Şarkıları" ile devam ediyor. İzmir'in yeni sanat merkezlerinden bir haline gelen Karşıyaka Belediyesi Opera ve Tiyatro Sahnesi "Vincenzo Bellini Oda Şarkıları Şan Resitali" ile yine bir ilke imza atacak.
Müzikal açıklamalar eşliğinde, İstanbul Devlet Opera ve Balesi solist sanatçılarından bariton Caner Akgün'e, Ankara Devlet Opera ve Balesi korrepetitörlerinden Esra Poyrazoğlu'nun eşlik edeceği şan resitali, 07 Şubat 2013 Perşembe günü saat 20.00'de Karşıyaka Opera ve Tiyatro Sahnesinde sanatseverlerle buluşacak. Vincenzo Bellini'nin yaşamı ile ilgili küçük bir açıklama eşliğinde başlayacak olan etkinliğin ilk bölümünde Marianna Pollini için yazılmış şarkılar seslendirilecek. Kısa bir aranın ardından müzikal açıklamaların yapıldığı "L'allegro Marinaro", "L'abbandono", "Totna, Vezzosa Fillide" şarkılarının seslendirildiği ikinci bölümle sürecek. Bariton Caner Akgün birçok başarıya imza atmış, çok ödüllü sanatçılarımızdan. 2011 yılı Semiha Berksoy Opera Vakfı tarafından "Yılın En İyi Genç Kuşak Opera Sanatçısı" ödülünü almış bulunan Akgün, Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuarı opera bölümünde eğitmenlik görevini sürdürmektedir. Kendisine piyanoda eşlik edecek olan Poyrazoğlu da Akgün'le aynı Üniversitede öğretim görevlisi olarak ders vermektedir.
Müzik sanatını öğretici ve uygulayıcı kimlikleriyle birçok başarıya imza atmış olan sanatçılarımızın sesinden ve tınılarından; ayrılık acısı, kavuşamamanın ızdırabı, iç çekişleri, yalnız hafif rüzgarı, yağmur bulutlarının öfkelenmesini ve aşk fırtınasını daha yakından hissedebilmek için, etkinlik davetiyeleri Karşıyaka Opera ve Tiyatro Sahnesinden sağlanabilir.
(AH-Y)

05.02.2013 12:24:28 TSI

Editör: Wan Haber