Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Cuma günü gece saatlerinde başlayan ve aralıklarla etkili olan kar yağışı nedeniyle belediye olarak karla mücadele çalışmaları için oluşturulan ekiplerin 3 vardiya halinde 24 saat görev başında olduğunu söyledi.
Kayseri'nin en büyük ilçesi Melikgazi'de ulaşıma kapalı yolun söz konusu olmadığını belirten Başkan Memduh Büyükkılıç "Bağ ve sayfiye yerleşim bölgeleri dahil olmak üzere tüm bölgemizdeki ana yollar, ana arteller ve ara yollar tamamı ile trafiğe açık durumdadır. 3 vardiya halinde 24 saat çalışmalar devam etmektedir. Erciyes çıkış ve iniş konusunda da herhangi bir sıkıntı bulunmamaktadır. Vatandaşlarımız da kar ile ilgili her hangi bir sıkıntı duydukları takdirde, belediyemize müracaat edebilirler" dedi.
Kar yağışının ulaşımı olumsuz etkilediğini ifade eden Başkan Memduh Büyükkılıç, Eskişehir Gecekondu Önleme Bölgesi Battalgazi Bulvarı, Erciyes Caddesi gibi eğimli yollarda greyder ile tuz serpme araçları bulundurduklarını, ekiplerin özellikle belediye otobüs güzergâhlarında hem kar temizleme hem de buzlanmaya karşı tuzlama çalışması gerçekleştirdiklerini kaydetti.
Kış şartlarında ulaşımın güvenli ve seri olması amacı ile Kasım ayında planlama yapıldığını, belediyenin kamyon, greyder araçlarından hariç araç kiraladıklarını ifade eden Büyükkılıç, sürücüleri buzlanmaya karşı uyarmayı da ihmal etmedi ve özellikle kaldırım kenarlarına rastgele park edilen araçların kar temizleme çalışmalarına engel olduğunu sözlerine ekledi.
(ZB-Y)

05.01.2013 16:30:03 TSI

Editör: Wan Haber