Karayolları 8. Bölge Müdürü Hüsamettin Özendi, Malatya-Kayseri Karayolu üzerinde yapımı süren ve 2012 yılı sonu itibariyle hizmette olması gereken Karahan Tüneli için kesin bitiş tarihi veremeyeceklerini söyledi.
Vali Vasip Şahin başkanlığında gerçekleştirilen Malatya İl Koordinasyon Kurulu'nda kurum olarak yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi veren Karayolları 8. Bölge Müdürü Hüsamettin Özendi, Malatya-Kayseri Karayolu, Karahan Geçidi'nde yapımı halen süren Karahan Tüneli ile ilgili olarak bilgi verdi. Özendi, "Zemin ile ilgili olarak ciddi sıkıntılar yaşamaktayız. Karahan Tünelinde hiç ummadığımız kadar kötü bir zeminle karşılaştık. Bu problemden dolayı çalışmalar istediğimiz hızda gitmiyor. Normal şartlarda şuanda delme işlemlerini bitirmeyi planlıyorduk, yani sene sonuna kadar" dedi.
Vali Şahin'in "Ne zamana kadar yolu açarız? Proje öngörüsü neydi?" sorusuna Özendi, "Normalde şuanda delme işlemlerini bitirip, tamamlamaya geçmemiz gerekiyordu. Proje öngörüsü 2012 sonuydu. Şuandaki öngörüsü, çok büyük bir aksilik olmaz ise Ağustos ve Eylül 2013 ayları. Çok büyük bir aksilik yaşanmazsa. Anladığım kadarıyla işin başında yeterli ve sağlıklı sondaj yapılmamış. Çok farklı zeminlerle karşılaşıyoruz. Zemin kendisini tutamıyor. Devamlı akıntılı bir zeminle karşılaşıyoruz. Dolayısıyla normal maliyetinin neredeyse 3'e katlamış durumda. Günlük 5-6 metre ilerlenmesi beklenirken, bazen günlük ilerlemesi yarım metreye kadar düşüyor. Ondan dolayı net tarihi ne müteahhit verebiliyor, nede biz verebiliyoruz. Bu tempoyla devam edersek, tahmin ediyorum Nisan yada Mayıs 20137'de delme işlemini bitirip, ondan sonra Ağustos-Eylül gibi tamamen trafiğe açarız diye düşünüyorum" diye bilgi verdi.
Vali Şahin, "Buraya ağustos ve Eylül ayları yazıyoruz" diyerek, Karayollarının Karahan Tünelindeki çalışmaları hızlandırması talimatını verdi.
Malatya-Adana Karayolu üzerindeki Erkenek Tüneli hakkında da bilgi veren Karayolları 8. Bölge Müdürü Hüsamettin Özendi, Erkenek Tüneli'nin bin 840 metre uzunluğunda olduğunu ve şuana kadar sol tüp de bin 58 metresinin, sağ tüp de ise bin 180 metresinin bittiğini ifade etti. Özendi, Erkenek Tünelini'de Karahan Tüneli ile birlikte açmayı hedeflediklerini kaydetti.
Karayolları 8. Bölge Müdürü Hüsamettin Özendi, Karayolları projelerinde önemli ödenek sıkıntılarını da yaşadıklarını söyledi.
(BK-YHY-Y)

03.01.2013 18:32:41 TSI

Editör: Wan Haber