Konya'nın merkez Karatay İlçe Belediyesi, yeni yeşil alanlar ve ağaçlandırma sahaları için ağaç fidanları ve süs bitkileri alımını gerçekleştirerek bahar hazırlıklarını tamamladı.
Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli konuyla ilgili yaptığı açıklamada, alınan fidanların ilçenin muhtelif yerlerinde, Pelit Ormanı ve özellikle Aslım bölgesinde oluşturulan Aslım Ormanı'nda baharla birlikte toprakla buluşturulacağını ve ilçenin yeşil bir görünüme kavuşması için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini ifade etti. Başkan Hançerli, "Okullarla yapılan ortak çalışmalar, sanayi alanları, cadde üzeri ve refüjler, parklar ve yeşil alanlarda kullanılacak fidanlar ihaleyle Park Bahçeler Müdürlüğü'nce alınarak stok yapıldı. Gelecek nesillere aktarılacak en önemli miras temiz ve yeşil bir doğadır. İlçe genelinde yeşillendirme çalışmalarına her yıl olduğu gibi 2013 yılında da önem veriyoruz. Karatay'ı yeşillendirme adına geçmiş yıllarda 2 milyon 703 bin 647 metrekare alanda 105 bin adet ağaç ve bitki türü ekimi gerçekleştirildi" dedi.
Başkan Hançerli, Park Bahçeler Müdürlüğü'nce alınarak genellikle Aslım Ormanı'nda ve diğer ağaçlandırma alanlarında kullanılacak ağaç ve bitki türlerinin Dişbudak, Akasya, Sofora, İğde, Ailanthus, Ehrami Karaçam, Sarıçam, Arizona Servisi, Leylandii, Batı Mazısı, Batı Ladini, Doğu Ladini, Atlas Sediri, Himalaya Sediri, Toros Sediri, Göknar, Mavi Ladin, Doğu ve Batı Çınarı, Londra Çınarı, Süs Eriği, Ihlamur, Ters Dut, Top Dut, Kırmızı Çiçekli Akasya, Çınar Yapraklı Akçaağaç, Dişbudak Yapraklı Akçaağaç ve Lale Ağaçları'ndan oluştuğunu ve 20 bin adet ağaç ekileceğini sözlerine ekledi.
(SA-AH-Y)

21.01.2013 16:26:59 TSI

Editör: Wan Haber