Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nca ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan himayelerinde başlatılan "Toplum Kalkınmasında Gönül Elçileri" projesi Karaman'da hayata geçti.
Piri Reis Kültür Merkezi'nde düzenlenen tanıtım toplantısına Karaman Valisi Murat Koca, Vali Yardımcıları Erkan İsa Erat ve Sedat Yıldırım, İl Emniyet Müdürü Lütfü Sönmez, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hasan Erkan ile daire müdürleri ve davetliler katıldı. Programda bir konuşma yapan Vali Murat Koca, "Yunus'un dediği gibi, 'Bir Gönül'e girmek lazım. İnsanı yaşat ki devleti de yaşasın' diyerek, bu prensip ile yetişmiş şanslı bir nesle sahip tüm dünyada yardımseverliği ile nam salmış milletin torunlarıyız. Bu insanlarımızın karnı tok, aç ve açıkta değiller. Barınabilecekleri sıcak ve fiziki ortamda yaşıyorlar. Devletimiz ihtiyaçlarını karşılıyor. Ama bu çocuklarımızın, analarımızın, babalarımızın devletimiz tarafından karşılanamayan bir eksikliği var. Devletimiz bu insanlarımızın ruhlarının açlığını karşılayamıyor. Bunu maalesef devlet ve çalışanları olarak bu konuda yeterli olamıyoruz. İşte bu alanda siz yardımsever insanlarımıza ihtiyacımız var. Veremediğimiz saygı, sevgi muhabbet sıcaklıktan oluşan gönül menüsünü sizlerin servis etmesini, bu konuda bizlere yardımcı olmanızı rica ediyoruz. Haftada, ayda, birkaç ayda, bir insanlarımızı ziyaret edin. Onlarla sohbet edin. Zamanla ilgilendiğiniz insanla aranızda müthiş bir gönül bağı oluştuğunu göreceksiniz. Bugün burada tanıtımını yaptığımız sosyal sorumluluk projesi ile Karamanda, kimsesiz kimsenin kalmayacağını ümit ederek sizlere sevgi ve şükranlarımı sunuyorum" dedi.
Vali Koca'nın konuşmasının ardından sosyal uzmanlar ekiplerince koruyucu ailenin sunum şeklinde tanıtımı yapıldı. Çocuklara ve ihtiyaç sahibi kimselere baktıkları öğrenilen 6 aile salonda alkışlarla karşılandı. Vali Murat Koca, 'İşte tablo bu' derken, İl Müdürü Hasan Erkan'da 'Sözün bittiği yer' dedi.
Program Vali Murat Koca'nın Gönül Elçisi Formu Doldurması ve ikramların yapılmasıyla sona erdi.
(MD-AH-Y)

05.02.2013 14:03:56 TSI

Editör: Wan Haber