Karagözoğlu Ortaokulu öğretmen ve öğrencileri, Ulusal Ajans tarafından desteklenen proje kapsamında gittikleri Bulgaristan'dan döndüler.
Proje kapsamında, 8 öğrenci ve 2 öğretmenle Bulgaristan Gotse Delchev şehrinde bulunan proje ortağı okulda, planlanan çalışmaları tamamlayan öğrenciler, Gotse Delchev şehri Belediye Başkanını ve çevrede bulunan Türklerin yoğun olarak bulunduğu köyleri ziyaret ederek bilgi alışverişinde buldular. Öğrenciler çalışmalarını ise okulda sergilediler. Proje çalışmalarından arta kalan zamanda çevre gezileri yapıldığını, çevredeki eski Türk eserlerini görme ve tanıma fırsatı bulduklarını belirten Okul Müdürü Zeynel Yetim, proje çalışmaların iyi geçtiğini öğrencilerin, yabancı ülke öğrencileriyle birlikte bir şeyler üretmenin ve kendi ailelerinden ayrı yaşamanın tecrübesini kazandıklarını ifade etti.
Öğrenciler proje kapsamında, Bulgar ailelerinde misafir olduklarını belirten Yetim, "Öğrencilerimiz ziyarette kalınan ailelerin örf ve adetlerini yakından tanımak fırsatı buldular. Bu da öğrencilerimiz için hayatları boyunca kolay kolay unutamayacakları iyi bir deneyim oldu" dedi. Bulgaristan'daki ortak proje okulunun da Ekim 2013'te Edremit'e gelerek burada çalışmalarına devam edecekleri öğrenildi.(BT)

12.02.2013 13:59:12 TSI

Editör: Wan Haber