AK Parti Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman, CHP'li Zonguldak Belediyesi'nin çalışmalarını yeterli bulmadı, eleştirdi. Karaduman, "Dikkatsizlik, tedbirsizlik ve belediyenin bu işi takip etmemesi apaçık ortaya çıktı" diye konuştu.
AK Parti Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman, Zonguldak adına vatandaşın taleplerini dinleyerek milletvekillerine ve bakanlıklarla paylaştıklarını belirtti. CHP'li Zonguldak Belediyesi'ni eleştiren Karaduman, yollarla ilgili sıkıntıları anlattı.
Teşkilatla birlikte ziyaretler yaptıklarını dile getiren Başkan Metin Karaduman, "Şuanda oda ziyaretlerimize başladık. Bunun ilk en büyük oda Ticaret ve Sanayi Odasıyla başladık. Önümüzdeki süreçte Esnaf Odaları Birliği ile bunu devam ettireceğiz. Daha sonra şehir dernekleri olsun, sendikalar olsun bunlarla teşkilat çalışmalarımızı devam ettirerek hem sendikalarımız hem derneklerimiz hem de sivil toplum örgütlerimizin Zonguldak adına bizden istedikleri bir talepleri varsa onları alarak gerek milletvekillerimizle gerek bakanlıklarımızla paylaşarak onların dilek ve temennilerini hayata geçirmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Mahalle gezilerimizi yapıyoruz dedik. Bunlarla ilgili vatandaşlarımıza gidiyoruz yerelde ve genelde istekleri varsa bu isteklerini alıyoruz. Yereldekileri meclis üyesi arkadaşlarımızla paylaşarak yapılması noktasında gerek yapılacak olan meclis toplantılarında gerekse belediye başkanına ya da idari amirlere iletme yolunda onlara aktarıyoruz" diye konuştu.
ZONGULDAK'TA YATIRIM ÇALIŞMASI OLMADI
Yerelde de hizmetlerin yapılmasında katkı vermek istediklerini dile getiren Başkan Metin Karaduman, Zonguldak'ta mahalli idarede hiçbir çalışma olmadığını söyledi. Vatandaşların mahalli sorunları kendilerine ilettiğini bu sorunların çözülmesi gerektiğini belirten Karaduman, şöyle devam etti:
"Yerelde de bunların yapılmasında da katkı vermek istiyoruz. Yerel anlamda hakikatten Zonguldak'ta özellikle bu dönemde Zonguldak hizmet anlamında ve yatırım anlamında hiçbir çalışma olmadı. Vatandaşlarımızda mahallelerde ya da yaptığımız ev toplantılarında bunları bize dile getiriyorlar. Bizde zaman zaman çıkıyoruz kamuoyuna açıklamalarda buluyoruz. Bunlarla ilgili yaptırım olarak tabi yerel hizmetler şuanda CHP'de olduğu için biz bunları kamuoyu aracılığıyla iletiyoruz bunların yapılması noktasında. Yollarla ilgili çok büyük sıkıntılar var" diye konuştu.
AMACIMIZ İVEDİ VE KAZASIZ ŞEKİLDE ÇALIŞMALARIN TAMAMLANMASI
Zonguldak'a gelecek alt yapı çalışmalarının önüne geçme gibi bir niyetlerinin olmadığını belirten AK Parti Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman, istediklerinin hızlı ve kazasız bir şekilde çalışmaların tamamlanması olduğunu dile getirdi.
Zonguldak'a bir şeyler katmak için mücadeleye devam edeceklerini dile getiren Karaduman, sözlerini şöyle tamamladı:
"Biz tabi ki Zonguldak'a gelecek altyapı çalışmalarının önüne geçmek amacımız değil. Buradaki bizim ya da vatandaşlarımızın eleştirisi buradaki çalışmaların hızlı bir şekilde ve dikkatli bir şekilde kazasız belasız ve acil, süratle yapılması. Bunu yapılmasını istiyoruz. Zonguldak'ta eğer kanalizasyon çalışması varsa biz ya da vatandaşlarımız hiç kimse buna karşı gelemez. Kanalizasyon çalışması da olacak, doğalgaz çalışması da olacak, bunu yanında BEDAŞ'ın yeraltına almasıyla ilgili çalışmalarda olacak ama üst kaplamanın da kısa bir şekilde takip edilerek ya da mesai saatlerini uzatarak bunların ivedi bir şekilde yapılması gerekiyor. Bunun birçok örneği farklı illerde vardır. Gerek alt geçitler olsun, gerek viyadükler olsun, gerekse altyapı çalışmaları ile ilgili farklı illerde örnekleri vardır. Mesai saatlerini uzatarak, hatta gece bile ışıkta çalışarak bu altyapı çalışmalarının bitirilip ve üst kaplamanın kısa bir sürede tamamlandığını gördüğümüz ve şahit olduğumuz yerler vardır. Bu niçin Zonguldak'ta olmuyor. Tabi zaman zaman bizde belediye yöneticilerine bunu soruyoruz. Burada kanalizasyon çalışması yapılırken bir tane arkadaşımız hayatını kaybetti. Çok üzücü bir olay oldu. Buradaki dikkatsizlik, tedbirsizlik ve belediyenin bu işi takip etmemesi apaçık ortaya çıktı. Biz bunları kamuoyuna aktarıyoruz. Burada bizim amacımız sonuçta Zonguldak'a hizmet etmek yerel ya da genelde. Yerel yöneticilerin partimizden ya da benden şahsımdan isteği, desteği varsa yerel anlamda yapılacak elimizden gelen mücadeleyi vermeye hazırız. Yeter ki Zonguldak'ımız bir şeyler kazansın. Bununla ilgili zaman zaman arkadaşlarımızla toplantılar yapıyoruz, gündeme taşıyoruz. Şuanda mahallelere gittiğimiz zaman oyun parklarında bir bakımsızlık var. Çocukların oyun parkı var ama hiç kimse kullanmıyor maalesef bunla ilgili bir yaptırımları yok. Zonguldak merkezde baktığınız zaman lavuar alanı var bununla ilgili açıklamalar var ama eylem yok. Pazaryeri ile ilgili açıklamalar var ama eylem yok. Sadece konuşmalar sözde kalıyor. Biz sözde değil eylemi görmek istiyor Zonguldak halkı. Yapılsın ki Zonguldak kazansın. Hep birlikte Zonguldak'a bir şeyler vermiş olalım amacımız bu. İnşallah önümüzdeki süreçte bizim teşkilat çalışmalarımızla birlikte 2014 yerel seçimlerinde vatandaşımız ne yaşadıysa, ne gördüyse, ne hizmet aldıysa sandıkta bunu takdir edecektir. Biz teşkilat olarak Zonguldak'ta elimizden gelen mücadeleyi vererek bulunduğumuz bu makamlarda en iyisini yaparak Zonguldak'a bir şeyler katmak için aynı mücadelemize devam edeceğiz."
(OA-OA-Y)

02.02.2013 11:22:12 TSI

Editör: Wan Haber