Memur Sen Konfederasyonu'nun Türkiye genelinde kamuda kılık kıyafet ve başörtüsünün sertbestliği için başlattığı imza kampanyası kapsamında Soma'da 11 bin 404 imza toplandı.
Memursen Soma İlçe Temsilcisi Ahmet Açar, konuya ilişkin bir açıklama yaptı. Açar, şöyle konuştu: "650 bin üyesiyle ülkemizde en fazla üyesi olan yetkili memur sendikası Memur-Sen Konfederasyonu olarak Kamuda Kılık Kıyafet ve Başörtüsüne Özgürlük İçin Türkiye'de 10 Milyon, Soma'da 10 Bin İmza Kampanyamız sona ermiş bulunmaktadır. 20 Ocak 2013 tarihi itibarıyla 'Türkiye'de 10 milyon Soma'da 10 bin imza için 'Bir imzada sizden olsun 'sloganıyla başlattığımız imza kampanyamız 20 gün gibi kısa bir sürede Soma halkımızın yoğun ilgisiyle Soma da hedeflediğimiz 10 bin imza hedefi aşılarak 11 bin 404 imzayla sonuçlamıştır. Sorun olarak gördüğü her noktada çekinmeden çözüm üreten Memur-Sen kamuda kılık kıyafet ve başörtüsü özgürlüğü noktasında da yıllardır kanayan bir yara olarak karşımızda duran bu sorunu gündeme taşıyıp kamuoyu oluşturarak 10 milyon imza kampanyasını başarıyla sonuçlandırmış ve artık bu sorunun çözüm vaktinin geldiğini kamuoyuna deklare etmiştir. Nice çözülmez denilen sorunları bir bir çözen, millet iradesinin üzerindeki prangaları bir bir kıran Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki hükümetin kamuoyunun sesine kulak verip bu sorunu da çözeceğine ve yaşanan mağduriyetleri gidereceğine inanıyor kamuda kılık kıyafet ve başörtüsüne özgürlük talebimizin karşılanması için en kısa sürede gerekli yasal düzenlemelerin yapılmasını bekliyoruz."
10 bin imza hedefini Somalılar'ın destekleriyle aştıklarını belirten Açar, "Stant kurulması başta olmak üzere imza kampanyamıza destek veren Sayın Belediye Başkanımız Hasan Ergene ve çalışama arkadaşlarına, imza kampanyamıza destek veren tüm Soma halkına Çağrı FM, Yethim-Der ve diğer sivil toplum örgütlerine ve basın mensuplarına teşekkür eder saygılarımızı sunarız"dedi.
(YS-ERG-Y)

12.02.2013 18:27:55 TSI

Editör: Wan Haber