Kaman İlçesine bağlı Ömerhacılı Kasabasında yaşanan kuduz vakasından sonra çalışmalarını yoğunlaştıran İlçe Tarım Müdürlüğü, ilçe genelindeki tüm kedi ve köpeklere kuduz aşısı yaptı.
Kaman ilçe merkezi ile köy ve kasabalardaki sahipli ve sahipsiz kedi ve köpekleri kuduza karşı aşıladıklarını söyleyen İlçe Tarım Müdürü Ömer Sevim, "Ömerhacılı Kasabasına yakın olan kasaba ve köylerde kuduzla ilgili yaptığımız önleme ve eğitim çalışmaları devam etmektedir. Bunun yanında Kırşehir Belediyesi ile ortaklaşa yürüttüğümüz çalışmalarla ilçe genelindeki sahipli ve sahipsiz kedi ve köpekler kuduz aşısı ile aşılanırken, başıboş hayvanlar ile talep eden hayvan sahiplerinin kedi ve köpekleri kısırlaştırıldı" dedi.
Yapılan kuduz aşılamasında Kaman merkez ve köylerinde 240 adet kedi ve köpeğin aşılandığını belirten Müdür Sevim, "Kısırlaştırılan sahipsiz köpekler İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne ait araçlarla Kırşehir Belediyesi Hayvan Barınaklarına yollanmıştır. Kaman merkez ve köylerimizdeki kuduz aşılaması çalışmaları devam etmektedir" şeklinde konuştu.
(İA-AEK-AÖ-Y)

13.02.2013 14:52:19 TSI

Editör: Wan Haber