Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, Kahta ilçesinde eğitim kampusu yapılması planlanan alanda ve yapımı devam eden Organize Sanayi Bölgesinde çeşitli incelemelerde bulundu.
Kahta ilçesinde eğitim kampusu yapılması planlanan arazide incelemelerde bulunarak, ilgililerden bilgi alan Vali Mahmut Demirtaş, eğitim kampusun de açık ve kapalı spor alanları, bin kişilik kız ve erkek öğrenci yurdu, yemekhane, sosyal ve kültürel faaliyetlerin bir arada toplanacağı çok amaçlı bir eğitim kampusu yapılacağını dile getirdi.
Kahta Kaymakamı Metin Esen, Kahta Milli Eğitim Müdürü Sadun Kılınç tarafından Vali Mahmut Demirtaş'a bilgi verildi.
Demirtaş, "Tahsis edilecek arazi en yakın zamanda bu eğitim kompleksinin yapımına başlayarak, Kahta ilçemizde eğitime verdiğimiz desteği de devam edeceğiz. Valilik olarak, eğitimi bütün hizmet alanları içinde en etkili ve birinci öncelikli alan olarak görüyoruz. Çocuklarımızın daha iyi şekilde eğitim ve öğretim alması için elimizden gelen bütün imkanları kullanacağız" dedi.
Daha sonra Kahta Organize Sanayi Bölgesine geçerek incelemelerini sürdüren Vali Mahmut Demirtaş, "Kahta Organize Sanayi Bölgemiz toplamda 161,17 hektarlık alandan oluşmakta olup, iki etaba ayrılmıştır. 101,70 hektar büyüklüğünde olan binici etabımızdaki şahıs parsellerinin tamamı kamulaştırılmış olup, şahıs tapularının tamamı Organize Sanayi Bölgesi Tüzel Kişiliğimiz adına devirleri gerçekleştirilmiştir. Organize Sanayi Bölgemizin imar sınırları dahilinde toplam 78 sanayi parseli bulunmakta olup, 64 tane sanayi parselimiz birinci etapta yer almaktadır. Birinci etapta yer alan sanayi parsellerimizden 24 tanesi yatırımcılarımıza tahsis edilmiştir. Arsa taleplerini OSB Müdürlüğümüze ileten 5 firmanın tahsisleri, Yönetim Kurulumuzca değerlendirme aşamasında olup Yönetim Kurulumuzun kararı neticesinde tahsis işlemleri gerçekleştirilecektir" dedi.
Kahta Karayolu ile Organize Sanayi Bölgesi girişi arasında yer alan yaklaşık 2 kilometrelik yolda da incelemelerde bulunan Vali Demirtaş, yol güzergahında bulunan 2 adet menfez, 2 adet istinat duvarı ve toprak işlerinin ihalesinin yapıldığını söyledi.
(AHM-ÖK-Y)

16.01.2013 16:05:32 TSI

Editör: Wan Haber