Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Kayseri Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi ile makamında kabul ederek görüştü.
Başkan Özhaseki'nin ilk ziyaretçileri TOBB bünyesinde faaliyet gösteren Kayseri Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanı Dr. Sema Karaoğlu ve beraberindeki kurul üyeleri oldu. Ziyarette kurulları hakkında bilgiler veren Karaoğlu, Başkan Özhaseki'nin Kayseri'ye hemen hemen her alanda büyük katkılar sağladığını kaydederek özellikle Erciyes Master Planı'nın şehri bir cazibe merkezi haline getirdiğini belirtti.
Başkan Özhaseki'nin çabaları ile Kayseri'nin vizyonunun uluslararası platforma taşındığını ifade eden Karaoğlu, "Bu gelişmişliğin sürdürülebilirliği adına toplumda kadın ve erkeğin eşit değer görmesi, kadın ve erkeğin omuz omuza, el ele birlikte çalışması ve kadınların erkeklerle birlikte temsil oranlarının artırılması gerekir. Son yıllarda Kayseri bir girişimcilik fabrikası olarak anılıyor. Girişimcilik şanı olan bir şehiriz. TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu da kadın girişimciler üzerinde çok duruyor. Söylemlerinde daha fazla sayıda kadın girişimcinin ekonomiye katılması gerektiğini vurguluyor. Biz de bugün kadın girişimciler olarak sizi ziyaret ettik. Birçok kadına da rol model olmak istiyoruz" dedi.
Kadın temsil oranlarının arttırılarak bu konuda Kayseri'nin diğer Anadolu şehirlerine örnek olmasını temenni eden Karaoğlu, Başkan Özhaseki'den destek istedi.
Başkan Özhaseki ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek son yıllarda kadınların hem iş hayatında hem de sosyal hayatta yerlerinin arttığına ve pozitif bir değişim yaşandığına dikkat çekti.
Başkan Özhaseki, bu konuda kadınlara her türlü desteği vermeye hazır olduklarını da sözlerine ekledi.
(AÖ-Y)

04.01.2013 13:58:26 TSI

Editör: Wan Haber