Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut'un kol kanat gerdiği gençlik, verilen emeğin karşılığını fazlasıyla veriyor. Yakutiye Judo kulübü sporcusu Ertuğrul Dönmez, 55 kiloda Türkiye şampiyonluğu elde ederek altın madalya kazandı. Madalyasıyla birlikte Ali Korkut'u makamında ziyaret eden Ertuğrul'un, yeni hedefi dünya şampiyonu olmak.
Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut'un gençlere verdiği emek boşa gitmiyor. Sporun çeşitli dallarında yüzlerce gencin gelecek kapısı Yakutiyespor Kulübü, başarılı bir gençle daha şampiyonluğa imza attı. 55 kiloda Gençler Türkiye şampiyonluğu kazanan Yakutiye Judo takımı sporcusu Ertuğrul Dönmez, başarısını Belediye Başkanı Ali Korkut ile paylaştı. Madalyasıyla Korkut'u makamında ziyaret eden Ertuğrul Dönmez, Dünya şampiyonluğu içinde söz verdi. Ali Korkut, aynı zamanda spor lisesi öğrencisi olan Ertuğrul'un gençler için örnek bir kişilik olduğunu belirterek "Yakutiye olarak biz gençlerin elinden tutmaya hazırız. Bunun için onların bir adım atması yeterli. Ertuğrul, bu gençlerimizden biri, başarılı bir sporcu ve örnek bir genç. Yeni Ertuğrullar için her zaman gerekli desteğe hazırız. Türkiye şampiyonu olan sporcumuzdan şimdi dünya ve olimpiyat şampiyonlukları bekliyoruz. İnşallah Erzurum, dünya ve olimpiyat şampiyonlarını çıkaran bir şehir olacaktır. Bizde bu noktada üzerimize düşeni yapacağız" dedi.
Ertuğrul Dönmez (18), Erzurum Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi öğrencisi. Judo gençlerde 55 kiloda mücadele ediyor. Türkiye Şampiyonluğunun Erzurum için ilk olmasına rağmen, yeterli görmediğini söylüyor. Destekleri için Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut'a teşekkür eden Ertuğrul Dönmez, "Babam işçi, kamuda görev yapıyor. Ben ve benim gibi gençlere el verdiği, kapılarını açtığı için Belediye Başkanımız Ali Korkut'a teşekkür ediyorum. Türkiye şampiyonluğunu yeterli bulmuyorum. Avrupa, Dünya ve Olimpiyat şampiyonluğu için çalışıyorum. Bana güvenen insanları mahcup etmeyeceğim. Şehrime dünya çapında başarı kazandırmak istiyorum" şeklinde konuştu.
(ERZ-AA-Y)

13.02.2013 14:20:43 TSI

Editör: Wan Haber