Japonya'nın ünlü lastik firmalarından Sumitomo Rubber Industries şirketinin CEO'su Norifumi Fujimoto, Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç'i makamında ziyaret etti.
Çankırı'ya Türk-Japon ortaklığı ile ciddi bir yatırım hamlesi gerçekleştirilmesinin ardından fabrikanın kurulacağı alanla ilgili ön incelemelerde bulunmak için Çankırı'ya gelen Sumitomo Rubber, AKO Lastik firmasının Çankırı CEO'su Norifumi Fujimoto, Belediye Başkanı İrfan Dinç'i ziyaret etti.
Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç ziyarette yaptığı konuşmada, Çankırı'nın tarihsel geçmişi itibari ile iyi değerlendirilmesi ve incelenmesi gereken bir kent olduğunu söyledi.
Çankırı'nın farklı özeliklere sahip bir kent olduğunu dile getiren Başkan Dinç, "Etrafımız ormanlarla çevrili, 15 kilometre ileride Eldivan ormanları, 30 kilometre ileride Yapraklı ormanları, 50 kilometre ileride de Ilgaz Dağı ormanları var. Burada yine 80 kilometre ötede çok önemli bir kaplıcamız var; Çavundur Kaplıcaları. Kent merkezinin 20 kilometre doğusunda tuz mağaramız var. Tuz mağaramızın 1 milyar tonluk kaya tuzu rezervi vardır. Çok enteresan bir mağaradır. Ilgaz Dağımız, hem kış, hem de yaz turizmi açısından çok önemli bir merkez. İnsanlarının da misafirperverlik, cana yakınlık, yardımseverlik anlamında insani duygular da en üst seviyededir. Çankırımız tabii güzellikleri, tarihi geçmişi, Allah'ın şehrimize bahşettiği ekonomik değerleri ve güzel insanları itibari ile bambaşka bir şehirdir. Bir şehirde bu kadar özelliklerin toplandığı başka bir şehir gösteremezsiniz. Çankırı bu özelliklerin hepsini de içinde barındıran bir kent." diye konuştu.
Japon misafirlerine Türkiye'nin çok önemli ve çok isabetli bir yerine yatırım yaptıklarını anlatan Dinç, "Hititlerin eserlerinin çıktığı bölgede yatırım yapıyorsunuz. Bu saatten sonra burası sizin eviniz. Bu şehir sizin şehriniz, bu makam sizin makamınız. Biz yabancı değil, kardeşiz artık. Ülkeniz için en önemli, en çok değer verdiğiniz şahsiyet kimse bize onun fotoğrafını gönderirseniz kaya tuzundan heykelini yaptırmak isteriz." dedi.
Gösterilen ilgiden ve misafirperverlikten fazlası ile etkilendiğini dile getiren Mr. Fujimoto, "Türkiye'ye tüm gelişlerimizde buraya uğrayacağız. Biz yerel halkla bütünleşmiş bir fabrika modeli tasarlıyoruz. Bu yüzden sizinle doğru ilişkiler kurmak bizim için çok önemli, ayrıca tavrınızdan da gördüğüm kadarıyla bundan eminim. İlginize çok teşekkür ederiz. İnce düşünceniz, şehrinize sahip çıkan tavrınız bizi çok etkiledi." şeklinde konuştu.
Ziyarette Fujimoto'ya, Ak Parti Çankırı Milletvekili Hüseyin Filiz ve Abdülkadir Özcan Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Özcan ile şirket yetkilileri eşlik etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Dinç, ziyaretin sonunda misafirlere yöresel hediyeler takdim etti.
(MT-BÖ)

20.02.2013 18:31:10 TSI

Editör: Wan Haber