Bugüne kadar yurtdışından işbirliği anlaşmaları ile 19 yabancı öğrenciyi ağırlayan İzmir Üniversitesi'nde (İZÜ), bahar dönemi değişimi hareketliliği yaşanacak. 13 yabancı öğrencinin geleceği üniversitede 8 akademisyen eğitim vermek üzere yurtdışına gidecek, 4 yabancı akademisyen ağırlanacak.
Erasmus ve Avrupa Birliği dışındaki ülkelerle yürüttüğü çeşitli değişim programlarını 2011-2012 akademik döneminden bu yana sürdüren İZÜ'de gelen-giden öğrenci trafiği her dönem artıyor. 2012-2013 bahar döneminde Almanya, Kazakistan, Güney Kore ve Polonya'dan toplam 13 değişim öğrencisini daha ağırlamaya hazırlanan İZÜ, yeni işbirliği anlaşmaları yapmak üzere bağlantılar kurmaya devam ediyor.
Yakın zamanda Comenius University in Bratislava ile Uluslararası İlişkiler alanında Erasmus anlaşması imzalayan İZÜ, ABD'deki SUNY Oswego ile öğrenci değişimi anlaşması için temaslarını sürdürüyor. Halen 18 işbirliği protokolü ve 25 Erasmus anlaşması bulunan İZÜ'den bugüne kadar 23 öğrenci, değişim programlarıyla yurtdışına gitti ve 19 öğrenci İzmir'de ağırlandı. Her akademik yıl en az 50 öğrencinin yurtdışındaki üniversitelere gönderilmesini hedefleyen İZÜ, daha fazla yabancı öğrenciye de ev sahipliği yapmak istiyor.
Öğrenci hareketliliğinin yanı sıra, idari ve akademik personel hareketliliğini de uygulayan üniversite, 2012-2013 akademik yılında 4 idari ve 8 akademik personelini yurtdışına gönderecek. Ayrıca, anlaşmalı kurumlardan gelen 4 akademik ve 4 idari personeli ağırlamış olacak.
İZÜ'nün ayrıca Kenya'dan İngiltere'ye, Somali'den Kosova ve Hollanda'ya, aralarında Ukrayna, Tunus, Arnavutluk, İran ve Bulgaristan, Tacikistan ve Suriye'nin de bulunduğu 16 ülkeden 34 adet sürekli eğitim alan yabancı öğrencisi bulunuyor.
(AÖK-ERG-Y)

05.02.2013 12:38:59 TSI

Editör: Wan Haber