Bursa Kent Konseyi Sürdürülebilir Kalkınma Çalışma Grubu, İznik Belediyesi ve Türkiye Orta Ölçekli İşletmeler, Serbest Meslek Mensupları ve Yöneticiler Vakfı (TOSYÖV) Bursa Destekleme Derneği tarafından İznik'te düzenlenen 'Sürdürülebilir Kalkınma Çalıştayı''nda ilçenin dünü, bugünü ve yarına adına yapılması gerekenler ele alındı.
İznik'te düzenlenen çalıştaya, İznik Belediye Başkanı Kadri Eryılmaz, TOSYÖV Bursa Yönetim Kurulu Başkanı Habil Duran, Bursa Kent Konseyi Sürdürülebilir Kalkınma Çalışma Grubu Temsilcisi Dr. Mustafa Uysal, Bursa Kent Konseyi Bursa Çalışma Grubu Temsilcisi İsmail Hakkı Kavurmacı, TOSYÖV Genel Sekreteri İsmail Korkmaz ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.
Bursa Kent Konseyi Sürdürülebilir Kalkınma Çalışma Grubu Temsilcisi Dr. Mustafa Uysal, çalıştayda İznik'in 100 yıllık geleceğini planladıklarını söyledi. İlçenin sürekli kalkınması için yol haritası oluşturulması adına 'Sürdürülebilir Kalkınma Çalıştayı'nın önemli olduğunu belirten Uysal, Bursa'nın birçok ilçesinde çalıştayları gerçekleştirdiklerini ifade etti. Uysal, "İznik, Bursa için oldukça büyük bir öneme sahip. Bu çalıştay ile çeşitli analizler yaparak İznik'in mevcut durumunu tespit edeceğiz" dedi.
İznik Belediye Başkanı Kadri Eryılmaz, şehrin yaşam kalitesini geliştirmek amacıyla yapılacak her türlü çalışmaya açık olduklarını söyledi. 'Sürdürülebilir Kalkınma Çalıştayı'nın İznik'in gelişmesi ve öncü olması için önemli bir adım olduğunun altını çizen Eryılmaz, buradan çıkacak fikirlerin ilçe için bir yol haritası oluşturacağını anlattı.
Çalıştayın ilk bölümünde katılımcılar, uzman eğitmenler eşliğinde iki çalışma grubuna ayrılarak İznik'in güçlü ve zayıf yönlerini, fırsatlarını ve tehditlerini belirledi. Gruplardan çıkan sonuçların değerlendirilmesinin ardından çalıştayın öğleden sonraki oturumunda da İznik'le ilgili çeşitli projeler üzerinde çalışıldı. Çalıştayın son bölümünde ise ortaya çıkan proje ve fikirlerin tanıtımları yapıldı.
(MŞ)

08.01.2013 11:19:32 TSI

Editör: Wan Haber