Milli Piyango Yılbaşı Özel Çekilişi'nde 45 milyon TL'lik büyük ikramiyenin çıktığı ve İzmir'de aranan '6718374' numaralı çeyrek biletin sahibi Aydın'da ortaya çıktı.
Milli Piyango Yılbaşı Özel Çekilişi'nde 45 milyon TL'lik büyük ikramiyenin çıktığı '6718374' numaralı çeyrek biletlerden birinin, Aydın merkezde seyyar bayi tarafından satıldığı ortaya çıktı. Günlerdir İzmir'de aranan talihlinin biletini satan 23 yıllık seyyar satıcı Muhammet Soymaç, talihliye hayırlı olması temennisinde bulunurken evlendireceği iki oğlunun düğünü için talihliden bir düğün hediyesi gelmesi durumunda mutlu olacağını söyledi.
Milli Piyango Yılbaşı Özel Çekilişi sonrası talihli biletlerin Muğla, Adana, İstanbul ve İzmir'de satıldığı açıklanmasının ardından iki gündür İzmir'de aranan talihli Milli Piyango İdaresinin biletin satıldığı bayiyi açıklaması üzerine şanslı biletlerden birinin Aydınlı seyyar biletçi 0900-0142 Nolu Bayi Sahibi Muhammet Soymaç tarafından satıldığı ortaya çıktı.
Yıllardır Adnan Menderes Bulvarı girişinde eşi Nuray Soymaç ile birlikte bilet satışı yapan Muhammet Soymaç, Milli Piyango İdaresinden aldığı müjdeli haber sonrası büyük bir pankart yaptırarak ikramiyenin kendilerinden çıktığını duyurdu. Pankart yaptırmakla da yetinmeyen şanslı satıcı kendi el yazısıyla da hazırladığı afişi her gün şans dağıttığı seyyar bilet dükkanının üzerine koyarak müjdeli haberi müşterilerine duyurmaya çalışıyor.
Elinde bilet kalmadığı için yıl başı öncesi İzmir Karşıyaka'dan çok sayıda bilet alarak Aydın'a getirdiğini kaydeden Muhammet Soymaç, aldığı biletlerin faturalarını göstererek dördüncü defa büyük ikramiye çıkan şanslı bileti sattığını söyledi. Büyük ikramiyenin yanı sıra teselli ikramiyelerde verdiklerini ifade eden Soymaç, "1992 yılında 6 milyar, 1996'da 40 milyar, 2000'li yıllarda yarım bilete 1 milyonluk büyük ikramiyenin 500 bin TL'si sattığımız biletler ile Aydın'a geldi. Bu yıl büyük ikramiye dışında 30 kişiye de teselli ikramiyesi verdim. Talihlilerin bir bölümü 11 bin 250 TL'lik ödüllerini teslim aldılar. Bazıları gelerek bazıları ise beni arayarak teşekkür ettiler" dedi.
Talihli konusunda Milli Piyango İdaresi ile görüştüğünü ifade eden Muhammet Soymaç, "Talihlinin Milli Piyango İdaresine telefon ile arayarak ikramiyesini Ankara'da alacağını söylediğini öğrendim. Ayrıca talihlinin Aydınlı olduğunu tahmin ediyorum. Talihliye hayırlı uğurlu olsun. Herhangi bir beklentim yok. Ailesi ve sevdikleriyle güle güle harcasın. İnşallah iyi işlerde kullanır. Beklentim yok ama nişanlı iki evladım var, onların düğünü yapacağım. Gönlünden kopup bir düğün hediyesi verirse çok mutlu olurum" şeklinde konuştu.
"SENEYE BENDE"
Muhammet Soymaç'tan seri bilet alan ve amorti çıkan Cömert Kahyaooğlu, şanslı bileti satan Soymaç'ı tebrik ederek, "Her yıl biletlerimi Muhammet abiden alırım. Bu yılda bir seri bilet almıştım. Paranın bir bölümünü kurtardım. Büyük ikramiyenin aydına geldiğini öğrenince şaşırdım. Talih kuşlu Aydın'a geldi. İnşallah seneye bende" dedi.
Pankartı gören yoldan geçen vatandaşların yoğun ilgisini çeken seyyar bayi sahibi Muhammet Soymaç, vatandaşların tebriklerini kabul etti.
(SK-MB-İK)

03.01.2013 12:52:45 TSI

Editör: Wan Haber